Nieuws Judith Homberg benoemd tot hoogleraar Translational Neuroscience

20 maart 2019

Judith Homberg is met ingang van 1 februari benoemd tot hoogleraar Translational Neuroscience aan de Radboud Universiteit/afdeling Cognitive Neuroscience Radboudumc. Homberg is als universitair hoofddocent en principal investigator verbonden aan het Donders Institute for Brain, Cognition, and Behaviour van de Radboud Universiteit.

Depressie, angst, drugsverslaving

Judith Homberg doet onderzoek naar individuele verschillen in kwetsbaarheid voor stress-gerelateerde aandoeningen, zoals depressie, angst en drugsverslaving. De afgelopen jaren onderzocht ze de rol van serotonine bij drugsverslaving en ontwikkeling van de hersenen. Ze gebruikt diermodellen met hoge translationele waarde om gedragsmatige en neurale mechanismen in detail te onderzoeken. Dat zijn diermodellen die data opleveren die vertaald kunnen worden naar de mens.

Judith Homberg (Purmerend, 1976), behaalde in 1999 cum laude haar master Neurobiology aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Vijf jaar later promoveerde ze aan de Vrije Universiteit Amsterdam op onderzoek naar kwetsbaarheid en drugsverslaving – individuele verschillen in cocaïnegebruik bij ratten.

Hubrecht Instituut

Na een driejarig verblijf als postdoc bij het Hubrecht Instituut in Utrecht, begon ze in 2007 als senior onderzoeker bij de afdeling Cognitive Neuroscience in het Radboudumc. Daarna volgde haar benoemingen tot universitair hoofddocent en principal investigator bij het Donders Institute.

Meer nieuws


Healthtech Nexus: Radboudumc en Universiteit Twente slaan handen ineen Verstevigde samenwerking op het raakvlak van medische technologie en gezondheid

15 mei 2024

Radboudumc verstevigt samenwerking met Universiteit Twente in Hightech Nexus; een knooppunt voor kennisontwikkeling en innovatie. Met de uitnodiging voor andere organisaties om aan te sluiten. 

lees meer

Ruimte voor risicovolle research in Nijmegen

15 mei 2024

Zes Nijmeegse onderzoeksprojecten krijgen een subsidie binnen de NWO Open Competitie ENW-XS.

lees meer

Meer inzicht in genetische en immunologische aspecten van de ziekte van Lyme

14 mei 2024

Welke genen en genetische variaties spelen een rol bij de ziekte van Lyme, zoals bijvoorbeeld bij de gevoeligheid, ernst en duur van de ziekte? Onderzoekers vonden 31 nieuwe genetische locaties die van invloed zijn en een nieuwe genvariant die een verhoogde gevoeligheid geeft voor de ziekte.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet