Nieuws Wim Schreurs benoemd tot bijzonder hoogleraar registratie orthopedische implantaten

7 januari 2019

Dr. Wim (B.W.) Schreurs is met ingang van 1 januari 2019 benoemd tot bijzonder hoogleraar Landelijke registratie orthopedische implantaten en operatieve verrichtingen aan het Radboudumc.

Deze bijzondere leerstoel is een initiatief van de Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV) met als doel meer aandacht voor de verbetering van de kwaliteit, veiligheid en doelmatigheid van het gebruik van orthopedische implantaten in onderwijs en onderzoek. Het is ook de eerste en enige leerstoel op dit gebied in Nederland.
 
Dr. Wim Schreurs is orthopedisch chirurg in het Radboudumc. Hij is gespecialiseerd in gewrichtsvervangende chirurgie bij jonge patiƫnten en revisiechirurgie van gefaalde heupprothesen. Hij heeft een groot orthopedisch netwerk zowel binnen als buiten Nederland. Hij was onder andere voorzitter van de European Hip Society van 2016 tot 2018. Dit gecombineerd met een duidelijke visie om het draagvlak voor de landelijke registratie van orthopedische implantaten en operatieve verrichtingen te vergroten, maakt Schreurs tot de gedroomde kandidaat voor deze leeropdracht.

Dr. Schreurs (1957) studeerde Geneeskunde aan de Radboud Universiteit en behaalde in 1988  zijn arts-examen. In 1988 legde hij ook het Amerikaanse artsen examen (ECFMG) af. Aansluitend werkte hij als onderzoeker in het  Laboratorium voor Experimentele Orthopedie in het Radboudumc. In 1994 promoveerde hij op Onderzoek naar Revisiechirurgie van gefaalde heupprothesen. Van 1990 tot 1996 volgde hij de opleiding tot Orthopedisch Chirurg en de opleiding Orthopedie aan het Radboudumc. Sindsdien is hij staflid Orthopedie bij het Radboudumc.
 

 

Meer nieuws


Healthtech Nexus: Radboudumc en Universiteit Twente slaan handen ineen Verstevigde samenwerking op het raakvlak van medische technologie en gezondheid

15 mei 2024

Radboudumc verstevigt samenwerking met Universiteit Twente in Hightech Nexus; een knooppunt voor kennisontwikkeling en innovatie. Met de uitnodiging voor andere organisaties om aan te sluiten. 

lees meer

Ruimte voor risicovolle research in Nijmegen

15 mei 2024

Zes Nijmeegse onderzoeksprojecten krijgen een subsidie binnen de NWO Open Competitie ENW-XS.

lees meer

Meer inzicht in genetische en immunologische aspecten van de ziekte van Lyme

14 mei 2024

Welke genen en genetische variaties spelen een rol bij de ziekte van Lyme, zoals bijvoorbeeld bij de gevoeligheid, ernst en duur van de ziekte? Onderzoekers vonden 31 nieuwe genetische locaties die van invloed zijn en een nieuwe genvariant die een verhoogde gevoeligheid geeft voor de ziekte.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet