Nieuws Geniet tot eind oktober na van de Radboudumc Online Ontdekdagen

13 oktober 2020

NIET KUNNEN KIJKEN OP 17 EN 18 OKTOBER? TOT EIND OKTOBER KUNT U HET RADBOUDUMC NOG ONTDEKKEN!

Wil je wel eens zien waar de traumahelikopter landt, een kijkje nemen in een heus laboratorium of een kindercollege volgen? Neem dan een kijkje tijdens de Online Ontdekdagen van het Radboudumc op 17 en 18 oktober. Iedereen is welkom. Doe mee en ontdek!

Dit jaar geen Open Dag in het Radboudumc, maar een twee dagen lange online ontdektocht. Er is voor elk wat wils.

Kinderen kunnen al hun vragen stellen aan een piloot van de traumahelikopter, een virtueel bezoek brengen aan het teddyberen-ziekenhuis en van het uitzicht genieten vanaf het dak van hijskraan. Jongeren in de middelbareschoolleeftijd mogen natuurlijk ook op het helidek kijken, maar speciaal voor hen is er een leuke kennisquiz ontwikkeld. En ze kunnen meedoen aan rondleidingen door vele Radboudumc-gebouwen, of video’s zien van bijvoorbeeld het 3Dlab, de OK en het mortuarium.

Colleges of talkshow met Jochem van Gelder

Nog meer kennis opdoen? Volg dan colleges van topwetenschappers Bram van Ginneken (Ziet de computer meer dan een arts?) Teun Bousema (De ontdekkingstocht in de wondere wereld van malaria) of Nicoline Hoogerbrugge (Hoe spoor je erfelijke kankers op?) of laat je bijpraten in een van de talkshows over corona, waarbij Jochem van Gelder je meeneemt in vragen als: ‘wat gebeurt er nu eigenlijk in je lichaam als je corona krijgt?’ en ‘zijn de huidige maatregelen eigenlijk wel nodig?’
Daarnaast kun je via livechat meedoen aan een gesprek over leefstijl en preventie.
Er is nog veel meer. Met een klik op de muis kun je (bijna) in alle Radboudumc-gebouwen snuffelen, ontdekken en leren. Doe je mee?

Voor wie: Voor iedereen is er wat leuks: (basisschool)kinderen én volwassenen
Wanneer: 17 en 18 oktober 2020
Meer informatie en meedoen: www.radboudumc.nl/ontdek
Toegang: gratis

Meer nieuws


Gentherapie myotone dystrofie type 1 vereist ook epigenetische ingreep Alleen genetische mutatie verwijderen lijkt onvoldoende

8 mei 2024

Correctie van een genetische mutatie repareert niet automatisch ook de epigenetische veranderingen ontdekte Rick Wansink bij onderzoek naar myotone dystrofie type 1. Dat heeft ook consequenties voor therapieontwikkeling bij soortgelijke aandoeningen.

lees meer

Plotseling gehoorverlies mogelijk voorteken van vaatproblemen? Onderzoekers zien verhoogd risico alleen bij zestigplus

6 mei 2024

Plots gehoorverlies wordt vaak genoemd als mogelijk voorteken van vaatproblemen in de hersenen. Onderzoekers vonden alleen bij zestigplussers een verhoogd risico. Moet de behandeling daarop worden aangepast?

lees meer

NWO subsidie voor ontwikkeling van innovatief volgsysteem

2 mei 2024

Het LiveScope project van Bernhard Englitz en Judith Homberg heeft een subsidie ontvangen van het NWO Open Technologie Programma.

lees meer

Koninklijke onderscheiding voor prof. dr. Nicole Blijlevens Officier in de Orde van Oranje-Nassau

26 april 2024

Nicole Blijlevens, internist-hematoloog en afdelingshoofd Hematologie, krijgt lintje voor buitengewone inzet voor patiënten met hematologische ziekten.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet