Om u vrijblijvend aan te melden als mogelijke nierdonor willen wij u vragen om onderstaand formulier in te vullen. Mocht u problemen hebben bij het invullen van het formulier, dan kunt u contact opnemen met het secretariaat Nierziekten: (024) 361 4761 (op werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur en van 13:00 tot 16:30 uur) of via de mail: secretariaat.nier@radboudumc.nl

  • Donatie aan familielid/bekende: Vul naast uw eigen gegevens ook de gegevens van de ontvanger in. Mocht uw bloedgroep niet bekend bij u zijn, informeer dan eerst bij uw huisarts of deze aldaar bekend is. 
  • Altruïstische donatie: U hoeft alleen uw eigen gegevens in te vullen.

Buitenland

Wilt u doneren vanuit het buitenland? Deze procedure is anders dan die voor donoren in Nederland. Lees daarvoor onze informatie over nierdonoren woonachtig in het buitenland.

Meerdere donoren

Zijn er naast u nog andere mogelijke nierdonoren voor dezelfde ontvanger? In dat geval wordt er een gezamenlijk (video)gesprek gepland met maximaal 2 donoren. In verband daarmee willen wij u verzoeken om onderling te overleggen wie dat zullen zijn. Mocht u hierover willen overleggen, dan kunt u contact opnemen met ons donorteam (024-3610849). Na het eerste gezamenlijke voorlichtingsgesprek wordt in onderling overleg besproken wie er verder gaat in de procedure. Er gaat namelijk maar één persoon de donatieprocedure in.

Transplantatiebeoordeling

Het is noodzakelijk dat degene die uw nier gaat ontvangen (= de ontvanger) eerst in het Radboudumc komt voor transplantatiebeoordeling. Als uw beoogde ontvanger nog geen afspraak heeft/heeft gehad, plaatsen wij u op onze wachtlijst. Zodra uw beoogde ontvanger een afspraak heeft gekregen voor deze transplantatiebeoordeling, dan plannen we kort daarna ook een afspraak voor u in.

Afspraak poli of videogesprek 

U kunt voor het voorlichtingsgesprek kiezen tussen een videogesprek en een afspraak op onze Polikliniek Nierziekten.

Afspraak poli:

Wij plannen voor u een gesprek op onze poli nierziekten. Hiervoor ontvangt u per post een uitnodigingsbrief + 2 bokalen om 2x24-uurs urine te sparen. LET OP: dit pakket volgt per pakketpost. Wij kunnen helaas geen melding sturen wanneer het pakket verzonden wordt, houdt hiervoor uw postnl app in de gaten. 

Wanneer u besluit verder te willen gaan met de onderzoeken voor nierdonatie, vindt er na het gesprek bloed- en urineonderzoek plaats.

Videogesprek

Wij plannen voor u een videogesprek en u ontvangt hiervoor een uitnodiging per briefpost en per mail.  Lees hier meer informatie over een videogesprek.    

Nadat het videogesprek heeft plaats gevonden ontvangt u een pakketje met informatie en kunt u, indien u verder gaat met de onderzoeken, bloed prikken op een voor u geschikt moment. Tevens ontvangt u 2 bokalen om 2x 24uurs urine te sparen. LET OP: dit pakket volgt per pakketpost. Wij kunnen helaas geen melding sturen wanneer het pakket verzonden wordt, houdt hiervoor uw postnl app in de gaten. 

  • Medewerkers
  • Intranet