Lopende onderzoeken Ziekte van Crohn: ADD UP

Over het onderzoek

Het doel van dit onderzoek is het aantonen van de effectiviteit en veiligheid van de combinatie van een anti-TNF medicijn (infliximab (Remsima/Remicade) of adalimumab (Humira)) met albendazol voor het verkrijgen van een volledige genezing van het darmslijmvlies (mucosale heling). Voor dit onderzoek komen patienten in aanmerking die anti-TNF medicijnen gebruiken zonder een ander immuunsysteem onderdrukkend middel (immunomodulator) en waarbij het darmslijmvlies onvolledig genezen is.

Voor wie?

Patiƫnten van 18 jaar of ouder met de ziekte van Crohn

 Niet elke patiĆ«nt komt in aanmerkig voor dit onderzoek, omdat er strikte regels zijn aan deelname. Uw behandelend arts kan inschatten of u voor dit onderzoek in aanmerking komt.

Vragen en aanmelden

Als u aan dit onderzoek wilt meedoen, dan kunt u dit bespreken met uw behandelend arts. Uw arts kan beoordelen of u in aanmerking komt en u eventueel doorverwijzen. Ook met vragen kunt u bij uw behandelend arts terecht.

Informatie voor de verwijzer

Wetenschappelijke titel
Efficacy of AlbenDazole to inDuce mUcosal healing in Patients with Crohn's disease on anti-TNF monotherapy: ADD UP trial.

Contact
Heeft u als verwijzend arts vragen of wilt u nadere informatie ontvangen? Neem dan contact op met de research unit MDL onder vermelding van de titel van deze trial.
 

  • Medewerkers
  • Intranet