Lopende onderzoeken Ziekte van Crohn: FUZION

Over het onderzoek

In dit onderzoek bekijken we hoe veilig het nieuwe middel guselkumab is voor de behandeling van fistulerende perianale ziekte van Crohn. En hoe goed het werkt. Guselkumab is goedgekeurd in de Verenigde Staten (VS), de Europese Unie (EU), Canada en verschillende andere landen voor de behandeling van volwassenen met matige tot ernstige psoriasis (een ontstekingsaandoening van de huid) en actieve artritis psoriatica (gewrichtsontsteking). Guselkumab wordt momenteel onderzocht voor de werking bij de ziekte van Crohn, uit de eerste resultaten lijkt guselkumab ook een goed effect te hebben op fistels bij de ziekte van Crohn. Dit gaat we met dit onderzoek verder bekijken. Guselkumab is een medicijn wat het afweersysteem onderdrukt, waardoor de ontsteking in de darm afneemt.

We testen guselkumab in verschillende sterktes bij patiënten met fistulerende perianale ziekte van Crohn. We vergelijken de werking van guselkumab met de werking van een placebo. Een placebo is een middel zonder werkzame stof, een ‘nepmiddel’. De kans op dit nepmiddel is in dit onderzoek 1 op 5.

Voor wie?

  • Leeftijd 18 jaar of ouder
  • Diagnose ziekte van Crohn met minimaal 1 peri-anale fistel

Niet elke patiënt komt in aanmerking voor dit onderzoek, omdat er strikte regels zijn aan deelname. Uw behandelend arts kan goed inschatten of u voor dit onderzoek in aanmerking komt.

Vragen en aanmelden

Als u aan dit onderzoek wilt meedoen, dan kunt u dit bespreken met uw behandelend arts. Uw arts kan beoordelen of u in aanmerking komt en u eventueel doorverwijzen. Ook met vragen kunt u bij uw behandelend arts terecht.

Informatie voor de verwijzer

Wetenschappelijke titel:
FUZION: A Phase 3, Randomized, Placebo-controlled, Parallel-group, Multicenter Study to Evaluate the Efficacy and Safety of Guselkumab in Participants with Fistulizing, Perianal Crohn’s Disease

Contact
Heeft u als verwijzend arts vragen of wilt u nadere informatie ontvangen? Neem dan contact op met het Trialbureau onder vermelding van interne code FUZION.

  • Medewerkers
  • Intranet