Lopende onderzoeken Rendu-Osler-Weber (ROW): SAIPAN

Over het onderzoek

Het doel van dit onderzoek is om de effectiviteit van Octreotide te meten bij Rendu-Osler-Weber (ROW-) patiënten die vaak ijzerinfusies of bloedtransfusies nodig hebben door maag-darmbloedingen. Dit doen wij in een studie waarbij de helft van de patiënten het middel krijgt en de andere helft niet. Uiteindelijk vergelijken we de 2 groepen om te kijken of het medicijn effectief is geweest. Met dit onderzoek hopen we een eersete medicijn te vinden dat helpt in het afnemen van de maag-darm bloedingen, waardoor ROW-patiënten minder klachten van bloedarmoede ervaren, minder vaak naar het ziekenhuis hoeven voor bloedtransfusies, en minder vaak belastende kijkonderzoeken hoeven te ondergaan. Tevens onderzoeken we of de bijwerkingen van Octreotide bij deze patiënten acceptabel zijn. Het overkoepelende doel is de kwaliteit van leven van deze patiënten aanzienlijk te verhogen.

Voor wie?

Patiënten ouder dan 18 jaar met Rendu-Osler-Weber (ROW).

Niet elke patiënt komt in aanmerking voor dit onderzoek, omdat er strikte regels zijn aan deelname. Uw behandelend arts kan inschatten of u voor dit onderzoek in aanmerking komt.

Vragen en aanmelden

Als u aan dit onderzoek wilt meedoen, dan kunt u dit bespreken met uw behandelend arts. Uw arts kan beoordelen of u in aanmerking komt en u eventueel doorverwijzen. Ook met vragen kunt u bij uw behandelend arts terecht.

Informatie voor de verwijzer

Wetenschappelijke titel
Effectiveness of Somatostatin Analogues in Patients with hereditary hemorrhagic telangiectasia and symptomatic gastrointestinal bleeding, the SIAPAN-trial: a multicenter, randomized, open-label, parallel-group, superiority trial.

Contact
Heeft u als verwijzend arts vragen of wilt u nadere informatie ontvangen? Neem dan contact op met de research unit MDL onder vermelding van de titel van deze trial.
 


Contact

Research unit MDL

contactformulier

Afdeling Maag-, Darm- en Leverziekten

Wij zijn gespecialiseerd in alle ziekten, behandelingen en onderzoeken aan het spijsverteringsstelsel.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet