Lopende onderzoeken Colitis Ulcerosa: VERDICT

Over het onderzoek

Binnen dit onderzoek worden deelnemers afhankelijk van hun eerdere behandelingen ingedeeld in verschillende behandelgroepen: mesalazine tabletten of vedolizumab (biologisch medicijn) via het infuus. Dit zijn beide al gebruikte behandelingen voor Colitis Ulcerosa.

Binnen de reguliere zorg wordt de doeltreffendheid van behandeling van Colitis Ulcerosa bekeken aan de hand van een behandeldoel. Op dit moment is nog niet goed duidelijk welk behandeldoel het beste is om naar te streven om langdurig herstel te bereiken. In deze studie wordt naar 3 behandeldoelen gekeken:

  1. Klachten zoals gemeld door de patiƫnten
  2. Ontsteking zoals te zien bij een kijkonderzoek van de darm (coloscopie/endoscopie)
  3. Ontsteking zoals te zien in hapjes (biopten) die bij de endoscopie worden afgenomen en onder de microscoop bekeken worden

Binnen deze studie worden deelnemers in deze 3 verschillende behandeldoelen verdeeld, waarop aanpassingen in de behandeling worden gebaseerd. Daarna wordt gekeken welke groep deelnemers het langste in herstel bleef.

Voor wie?

  • PatiĆ«nten met matige tot ernstige Colitis Ulcerosa
  • Leeftijd 18 jaar of ouder
  • Niet eerder behandeld met vedolizumab

 Niet elke patient komt in aanmerking voor dit onderzoek, omdat er strikte regels zijn aan deelname. Uw behandelend arts kan inschatten of u voor dit onderzoek in aanmerking komt.

Vragen en aanmelden

Als u aan dit onderzoek wilt meedoen, dan kunt u dit bespreken met uw behandelend arts. Uw arts kan beoordelen of u in aanmerking komt en u eventueel doorverwijzen. Ook met vragen kunt u bij uw behandelend arts terecht.

Informatie voor de verwijzer

Wetenschappelijke titel
VERDICT: In actiVE ulcerative colitis, a RanDomIzed Controlled Trial for determination of the optimal treatment target

Contact
Heeft u als verwijzend arts vragen of wilt u nadere informatie ontvangen? Neem dan contact op met het Trialbureau onder vermelding van VERDICT.


Contact

Research unit MDL

contactformulier

Afdeling Maag-, Darm- en Leverziekten

Wij zijn gespecialiseerd in alle ziekten, behandelingen en onderzoeken aan het spijsverteringsstelsel.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet