Nieuws Radboudumc behaalt 3e keer op rij Keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis

17 oktober 2017

“Wij zien elke patiënt als persoon en partner. Dat geldt helemaal als het om soms kwetsbare oudere patiënten gaat waar de familie ook een prominente rol bij speelt!”, Cathy van Beek, Raad van Bestuur Radboudumc

Van de 14 criteria scoort het Radboudumc 100% op ‘seniorvriendelijke inrichting verpleegafdeling’, ‘Betrokkenheid van de cliëntenraad’ en ‘aandacht voor zorg in de laatste levensfase’. Ook hoog scoort ‘afstemming van de verschillende onderzoeken’. Verbetering vraagt ‘stimuleren bewegen en social contact’, dat 65 % scoort.

Het afgelopen jaar zijn 114 ziekenhuizen in Nederland getoetst op 14 kwaliteitsaspecten die specifieke zorgbehoeften en wensen van ouderen betreffen. Om in aanmerking te komen voor het keurmerk, moet voor minstens 9 van de 14 kwaliteitsaspecten tachtig punten worden behaald. Het Keurmerk wordt elke 2 jaar uitgereikt.

Het keurmerk is een initiatief van de ouderenorganisaties Unie KBO, PCOB, NOVG en NOOM.

Meer informatie


Margie Alders

06 82 21 68 78

Meer nieuws


Nijmeegse onderzoekers ontdekken nieuwe zenuwbaan in hersenen

17 oktober 2018

Onderzoekers van het Radboudumc hebben met diverse beeldvormende technieken een nieuwe zenuwbaan in de hersenen van mensen ontdekt. De vondst heeft mogelijk gevolgen voor de behandeling van onder andere aangezichtspijn.

lees meer

Radboudumc test noodstroom

15 oktober 2018

Op woensdag 17 oktober 2018 om 16.00 uur test het Radboudumc ziekenhuisbreed de noodstroom. Dit doen we om de veiligheid en continuïteit van de zorg te kunnen waarborgen tijdens een echte stroomstoring. De test duurt maximaal 45 minuten.

lees meer

Nauwelijks overlap tussen patiënten met schizofrenie Onderzoek op groepsniveau zegt weinig over de individuele patiënt

11 oktober 2018

Patiënten met de diagnose schizofrenie vertonen onderling grote verschillen. Onderzoekers van het Radboudumc toonden samen met collega’s uit Engeland en Noorwegen aan dat slechts een verwaarloosbaar aantal identieke eigenschappen in de hersenen voorkomt bij meer dan twee procent van de patiënten.

lees meer

Acht Radboudumc vrouwen in de Viva400

8 oktober 2018

Acht vrouwen binnen het Radboudumc zijn genomineerd in de jaarlijkse VIVA400-lijst. Stuk voor stuk ambitieuze, ondernemende vrouwen die afgelopen jaar het verschil wisten te maken.

lees meer

Grote subsidie voor ontwikkeling e-health hartrevalidatie Eurostar subsidie van 1,9 miljoen voor project CaRe

4 oktober 2018

Hoogleraar integratieve fysiologie Maria Hopman van het Radboudumc gaat samen met Deense en Zwitserse bedrijven een e-health programma opzetten voor hartrevalidatie. Zij krijgen hiervoor een Eurostar subsidie van 1,9 miljoen euro.

lees meer

Erfelijke aanleg voor overgewicht groter in dikmakende omgeving

3 oktober 2018

Kinderen worden niet automatisch te dik als ze daar een erfelijke aanleg voor hebben. Deze aanleg voor overgewicht komt sterker tot uiting in een omgeving die overgewicht in de hand werkt.

lees meer
  • Snel naar