Over het Radboudumc Podcasts Kan AI in de toekomst daadwerkelijk artsen vervangen?

5 maart 2024

AI kan allerlei taken in de zorg overnemen en de ontwikkelingen gaan razendsnel. Toch zijn veel toepassingen nog in de onderzoeksfase en is gebruik in de kliniek momenteel beperkt. Waar ligt dat aan? Volgens drie experts van het Radboudumc moet er goed nagedacht worden over zaken als kosten en vergoeding, gebruiksgemak en verantwoordelijkheid bij fouten door AI.

In deze aflevering van BNR beter hoor je wat er allemaal al mogelijk is en waar het naartoe gaat met AI in de zorg. Presentator Nina van den Dungen gaat in gesprek met hoogleraar AI voor analyse van medische beelden in de pathologie en radiologie Geert Litjens, AI-specialist Kicky van Leeuwen van het bedrijf Romion Health, en radioloog Merel Huisman.

Luister podcast

Meer nieuws


Radbode podcast fragmenten

5 september 2023

De Radbode podcastfragmenten zijn er voor (oud-)medewerkers (en websitebezoekers) van het Radboudumc in Nijmegen. In de fragmenten zijn collega’s aan het woord over zorg, onderzoek, onderwijs én de ondersteuning hiervan.

 

lees meer

Zo leven jij en ik in 2040 podcast van Omroep Gelderland

15 maart 2023

Radboudumc-onderzoekers Cindy Nabuurs en Geert Litjens bespreken de zorg van de toekomst in de podcastserie ‘Zo leven jij en ik in 2040’ van Omroep Gelderland (aflevering 4).

lees meer

Myotone Dystrofie – de laatste generatie

18 oktober 2022

Deze podcast is de eerste in een serie van drie om meer aandacht te krijgen voor de ziekte Myotone Dystrofie (MD). Deze aangeboren ziekte zorgt voor de meeste slachtoffers in Nederland. Desondanks is het ook de meest onbekende ziekte in Nederland.

lees meer

Expertisecentrum Late effecten na kanker

17 januari 2022

Patiënten die op jonge leeftijd geconfronteerd worden met kanker overleven gelukkig steeds vaker en krijgen dan het bericht ‘schoon te zijn’. Het blijkt echter dat deze patiënten op latere leeftijd klachten krijgen die mogelijk het gevolg zijn van hun behandelingen tegen kanker in het...

lees meer

Zullen we het eens over de dood hebben

24 augustus 2020

In deze podcast praat Margie Alders, woordvoerder van het Radboudumc, met Bruun Laeven en Floortje Agema van het mortuarium. Een gesprek over de dood, het werk van en in het mortuarium en hun dromen voor de toekomst. Maar ook over hoe dit werk in tijden van corona veranderde. 

lees meer

Lekker Stil podcast van Anne Stael

20 juli 2020

In deze aflerving van de podcastserie 'Lekker Stil' (door Anne Stael) vertelt Ans Bertens, geestelijk verzorger in het Radboudumc, in een interview over stilte en het leven in het Radboudumc. 

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet