Over het Radboudumc Podcasts De verpleegkundige als directeur

15 november 2022

RN2Blend ging in gesprek met een aantal verpleegkundig directeuren; toen nog maar net benoemd en klaar voor hun nieuwe taken. We horen ook het bestuur en andere belanghebbenden en betrokkenen.

Het Radboudumc benoemde in 2022 tien verpleegkundig directeuren voor de te vormen centra voor patiëntenzorg in de overtuiging dat verpleegkundige kennis en vertegenwoordiging tot in de bestuurslaag van het umc essentieel is voor duurzame zorg, onderwijs en onderzoek.

Luister podcast

Meer nieuws


Kan AI in de toekomst daadwerkelijk artsen vervangen? podcast van BNR

5 maart 2024

AI kan allerlei taken in de zorg overnemen en de ontwikkelingen gaan razendsnel. Toch zijn veel toepassingen nog in de onderzoeksfase en is gebruik in de kliniek momenteel beperkt. Waar ligt dat aan?

lees meer

Radbode podcast fragmenten

5 september 2023

De Radbode podcastfragmenten zijn er voor (oud-)medewerkers (en websitebezoekers) van het Radboudumc in Nijmegen. In de fragmenten zijn collega’s aan het woord over zorg, onderzoek, onderwijs én de ondersteuning hiervan.

 

lees meer

Zo leven jij en ik in 2040 podcast van Omroep Gelderland

15 maart 2023

Radboudumc-onderzoekers Cindy Nabuurs en Geert Litjens bespreken de zorg van de toekomst in de podcastserie ‘Zo leven jij en ik in 2040’ van Omroep Gelderland (aflevering 4).

lees meer

Expertisecentrum Late effecten na kanker

17 januari 2022

Patiënten die op jonge leeftijd geconfronteerd worden met kanker overleven gelukkig steeds vaker en krijgen dan het bericht ‘schoon te zijn’. Het blijkt echter dat deze patiënten op latere leeftijd klachten krijgen die mogelijk het gevolg zijn van hun behandelingen tegen kanker in het...

lees meer

Zullen we het eens over de dood hebben

24 augustus 2020

In deze podcast praat Margie Alders, woordvoerder van het Radboudumc, met Bruun Laeven en Floortje Agema van het mortuarium. Een gesprek over de dood, het werk van en in het mortuarium en hun dromen voor de toekomst. Maar ook over hoe dit werk in tijden van corona veranderde. 

lees meer

Lekker Stil podcast van Anne Stael

20 juli 2020

In deze aflerving van de podcastserie 'Lekker Stil' (door Anne Stael) vertelt Ans Bertens, geestelijk verzorger in het Radboudumc, in een interview over stilte en het leven in het Radboudumc. 

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet