Trials FindMyApps

Over het onderzoek

FindMyApps is een hulpmiddel dat het voor mensen met dementie makkelijk maakt om apps te vinden die passen bij hun persoonlijke voorkeuren, behoeften en functionele mogelijkheden. Het hulpmiddel biedt ondersteuning door automatisch de meest geschikte apps te selecteren die de zelfredzaamheid kunnen vergroten en die bijdragen aan zinvolle activiteiten. Radboudumc voert in samenwerking met VU Medisch Centrum (VUmc) en Saxion een wetenschappelijk onderzoek uit naar de effectiviteit en gebruiksvriendelijkheid van FindMyApps voor mensen met geheugenklachten en beginnende dementie en hun mantelzorger. Dit onderzoek loopt tot en met september 2019.

Voor wie?

We zijn op zoek naar mensen met lichte dementie en hun mantelzorger die mee willen werken aan het onderzoek. Beiden moeten bereid zijn een training te volgen over het gebruik van de tablet en mee te doen aan interviews. Deelnemers zijn woonachtig in Oost-Nederland (Overijsel, Gelderland) of West Nederland (grote regio Amsterdam).

Geïnteresseerden kunnen zich tot 31 mei 2019 aanmelden.

Wat houdt het onderzoek in?

Deelnemers worden geloot in de groep die FindMyApps gebruikt, of de groep die op de gebruikelijke wijze een tablet gebruikt. Alle deelnemers krijgen een training over het gebruik van een tablet. Deelnemers met dementie interviewen we thuis minimaal 2 keer. De mantelzorger vult 2 keer een online vragenlijst in.

Meer informatie

Lees meer over het onderzoek op onze website of in de patiëntenfolder.

Contact en aanmelden

Als u wilt meedoen aan dit onderzoek, dan kunt u zich opgeven bij de onderzoekers. Heeft u vragen of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met één van de onderzoekers: