Nieuws Nieuwe borden met gebouwletters

1 oktober 2020

Vanaf 1 oktober passen we de bewegwijzering in het Radboudumc aan. Zo hangt er vanaf vandaag nieuwe bebording met gebouwletters in de gang van het Radboudumc.

De gebouwen aan die gang hebben een letter gekregen: A, B, C, D en F (bekijk de plattegrond). Door de gebouwletter aan de routeinformatie voor afspraken in één van deze gebouwen toe te voegen, verwachten we dat patiënten en bezoekers makkelijker hun weg kunnen vinden in het ziekenhuis.

Gebouwletter, verdieping en routenummer

Tot nu toe ontvingen patiënten alleen een routenummer om hun weg te vinden in het Radboudumc. Dit blijkt voor veel mensen lastig, vooral voor laaggeletterden. Zij geven aan dat het voor hen belangrijk is dat de route ‘in stukjes’ wordt opgeknipt. Ook helpt het als ze weten op welke verdieping de afspraak plaatsvindt. Door gebouwen een letter te geven, kunnen patiënten nu eerst op zoek naar het gebouw waar ze een afspraak hebben. Vanaf 1 oktober ontvangen ze in hun afspraakbevestiging de gebouwletter, de verdieping én het routenummer.

Overige letters

Nog niet alle gebouwen hebben een letter gekregen. Sommige gebouwen krijgen geen letter, omdat ze naar de nieuwbouw gaan verhuizen. Na de oplevering van de nieuwbouw in 2022, krijgen ook de overige gebouwen van het ziekenhuis een letter.

Meer nieuws


Gentherapie myotone dystrofie type 1 vereist ook epigenetische ingreep Alleen genetische mutatie verwijderen lijkt onvoldoende

8 mei 2024

Correctie van een genetische mutatie repareert niet automatisch ook de epigenetische veranderingen ontdekte Rick Wansink bij onderzoek naar myotone dystrofie type 1. Dat heeft ook consequenties voor therapieontwikkeling bij soortgelijke aandoeningen.

lees meer

Plotseling gehoorverlies mogelijk voorteken van vaatproblemen? Onderzoekers zien verhoogd risico alleen bij zestigplus

6 mei 2024

Plots gehoorverlies wordt vaak genoemd als mogelijk voorteken van vaatproblemen in de hersenen. Onderzoekers vonden alleen bij zestigplussers een verhoogd risico. Moet de behandeling daarop worden aangepast?

lees meer

NWO subsidie voor ontwikkeling van innovatief volgsysteem

2 mei 2024

Het LiveScope project van Bernhard Englitz en Judith Homberg heeft een subsidie ontvangen van het NWO Open Technologie Programma.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet