Waarom is voeding belangrijk voor uw behandeling en herstel?

Voeding speelt een belangrijke rol in uw gezondheid. Het kan zijn dat u door uw ziekte of behandeling onbedoeld afvalt of dat u klachten heeft met eten waardoor u moeite heeft om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. lees meer

Waarom is voeding belangrijk voor uw behandeling en herstel?

Voeding speelt een belangrijke rol in uw gezondheid. Het kan zijn dat u door uw ziekte of behandeling onbedoeld afvalt of dat u klachten heeft met eten waardoor u moeite heeft om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Bijvoorbeeld een verminderde eetlust, verminderde smaak, smaakverlies of misselijkheid. Hierdoor is het mogelijk dat u onbedoeld afvalt, waarbij u vooral spiermassa verliest. Dit vergroot de kans op ondervoeding.

Ongeveer 1 op de 3 patiënten heeft een verhoogde kans op ondervoeding. Ondervoeding heeft negatieve gevolgen voor uw lichaam: het herstel van de ziekte en behandeling kan langzamer gaan, u heeft meer kans op infecties en uw spiermassa en conditie kunnen afnemen. Dit kan ervoor zorgen dat u langer in het ziekenhuis moet blijven. Ondervoeding kan ook bij mensen met overgewicht ontstaan. Bij ziekte, behandelingen, onbedoeld gewichtsverlies, grote wonden en/of operaties heeft ons lichaam (tijdelijk) extra eiwit (bouwstof) en energie (brandstof) nodig. Zeker in de komende periode is het belangrijk om uw conditie en weerstand goed te houden.

Het is ook mogelijk dat u door uw ziekte of behandeling aankomt in gewicht en dat u hier last van heeft en begeleiding in wil.
 


The Right Meal

Het Radboudumc werkt samen met The Right Meal. Zij bieden persoonlijk voedingsadvies en begeleiding afgestemd op uw ziekte, behandeling, smaak en leefsituatie. lees meer

The Right Meal

The Right Meal biedt persoonlijk voedingsadvies en begeleiding afgestemd op uw ziekte, behandeling, smaak en leefsituatie.
U kunt zich rechtstreeks aanmelden of een doorverwijzing vragen via uw verpleegkundig specialist. Per jaar worden er 3 uur diëtetiek vergoed vanuit uw basisverzekering.

De begeleiding van The Right Meal bestaat uit de volgende onderdelen:

  • een intakegesprek en het opstellen van een persoonlijk voedingsplan met uitleg en 4 vervolgconsulten
  • gratis toegang tot de app voor 6 maanden met daarin 75 gepersonaliseerde recepten en adviezen voor kant-en-klare maaltijden die rekening houden met uw persoonlijke situatie en voorkeur
  • mogelijkheid voor het bijhouden van uw gewicht en een chatfunctie, ook voor ’s avonds en in het weekend

Diëtist en verwijzing

Als u meer informatie of begeleiding wilt op het gebied van voeding, dan kunt u daarvoor terecht bij een diëtist. lees meer

Diëtist en verwijzing

Als u meer informatie of begeleiding wilt op het gebied van voeding, dan kunt u daarvoor terecht bij een diëtist. De diëtist is de deskundige op het gebied van voeding en kan u persoonlijk begeleiden. Bespreek met uw verpleegkundig specialist de mogelijkheden voor een verwijzing naar een diëtist. Op basis van uw medische indicatie of hulpvraag wordt u doorverwezen naar de klinische diëtiste van het Radboudumc of naar een diëtist in uw thuissituatie, waarbij we samenwerken met The Right Meal.
 

  • Medewerkers
  • Intranet