Afdelingen Revalidatie Kinderrevalidatie

Kinderrevalidatie

Revalidatie bij kinderen met neurologische aandoeningen, met als aandachtsgebieden spierziekten en erfelijke bewegingsstoornissen.

Contact

Afdeling Revalidatie

(024) 361 48 92
(024) 366 89 93

Route adres en route

Ingang: Hoofdingang
Route: 788 of 818

bekijk route

Route adres en route

Bezoekadres

Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Volg route 788 of 818

Behandeling Kinder­revastraatje

Het Revastraatje is een multidisciplinair revalidatie-onderzoek voor kinderen.

lees meer

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Onze samenwerkingen


Amalia kinder­ziekenhuis

Het Amalia kinderziekenhuis is onderdeel van het Radboudumc. Jaarlijks behandelen wij ongeveer 22.000 kinderen tussen 0 en 18 jaar.

lees meer

Kinder­revalidatie in het ziekenhuis

Als uw kind op een van de verpleegafdelingen van het Radboudumc ligt, kan de behandelend arts de revalidatiearts in consult vragen.

lees meer

Kinder­revalidatie in het ziekenhuis

Als uw kind op een van de verpleegafdelingen van het Radboudumc ligt, kan de behandelend arts de revalidatiearts in consult vragen. De kinderrevalidatiearts informeert naar de (ziekte)geschiedenis en oriƫnteert zich op de hulpvraag van het kind, de ouders en de behandelend arts.

Vervolgens onderzoekt de revalidatiearts de lichamelijke en geestelijke mogelijkheden. In overleg met het kind, de ouders en in samenspraak met de behandelend arts en verpleegkundigen geeft de kinderrevalidatiearts advies. Meestal in de vorm van een behandelplan. De onderzoeken van de revalidatiearts in het ziekenhuis worden zoveel mogelijk in aanwezigheid van de ouders gedaan, maar dat is helaas niet altijd mogelijk.

Lees meer over het Amalia kinderziekenhuis

Paramedische disciplines


Fysiotherapie

Het doel van fysiotherapie is dat u weer zo goed mogelijk functioneert in de omgeving waarin u leeft, woont, werkt of sport. De behandeling richt zich op de gevolgen van uw aandoening voor activiteiten in uw dagelijks leven. lees meer

Logopedie

Een logopedist onderzoekt en behandelt stoornissen en beperkingen op het gebied van adem, stem, spraak, taal en gehoor, maar ook eten, drinken en slikken.

lees meer

Ergotherapie

Activiteiten die voor u belangrijk zijn, zijn het uitgangspunt bij ergotherapie. Uw verhaal over uw dagelijkse activiteiten en uw hulpvraag staat centraal.

lees meer