Amalia kinderziekenhuis Nieuws Tijdelijke verhuizing polikliniek Amalia kinderziekenhuis (vanaf 28-02)

8 februari 2022

Aanmelden op de begane grond

Vanaf maandag 28 februari zit de polikliniek Amalia kinderziekenhuis tijdelijk op de 3e verdieping. U kunt zich voor de afspraak aanmelden op de gebruikelijke locatie: routenummer 785 op de begane grond.

Wachtruimte op de 2e of 3e verdieping

Nadat u uw kind heeft aangemeld via de aanmeldzuil ontvangt u een ticket. Hierop staat in welke wachtruimte jullie kunnen plaatsnemen. Dit zal op de 2e of 3e verdieping zijn. 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de verbouwing op radboudumc.nl/bouw

Meer nieuws


14de Internationale Congres Myotone Dystrofie brengt hoop voor behandeling Nieuwe inzichten Nijmeegse onderzoekers; Patiëntendag

4 april 2024

Nieuwe ontwikkelingen, behandelingen en onderzoek worden besproken tijdens het 14de Internationale Congres over Mytone Dystrofie (IDMC-14) in De Vereeniging in Nijmegen. Dit 5-daagse congres (9-13 april) sluit op 13 april af met een Patiƫntendag voor patiƫnten met myotone dystrofie en hun naasten.

lees meer

Nijmeegse onderzoekers vinden nieuwe genetische oorzaak bubble boy ziekte SCID Genetische screening SCID via hielprik kan verder verfijnd worden

19 maart 2024

Onderzoekers uit Nijmegen en Newcastle ontdekten een nieuwe genetische mutatie die leidt tot een ernstige gecombineerde afweerstoornis (SCID). Het is voor het eerst dat een mutatie in het proteasoom, een moleculaire hakselaar, is gekoppeld aan deze ernstige ziekte.

lees meer

Samen betere diabeteszorg voor kinderen

13 maart 2024

Sinds 1 maart is Rijnstate officieel aangesloten bij Vivendia, het expertisecentrum voor kinderdiabetes, waarin het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis en CWZ al jaren samenwerken. In dit centrum in Nijmegen is alle kennis en kunde over diabetes type 1 gebundeld.

lees meer

Huid-op-huid contact met moeder beïnvloedt microbioom baby

24 januari 2024

Dagelijks een uur huid-op-huid contact van moeder met de voldragen pasgeboren baby gedurende vijf weken verandert het darmmicrobioom van de baby. Dit blijkt uit onderzoek van Henrik Eckermann in Gut Microbes.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet