Expertisecentra Mindfulness Opleiding Verdiepingsdag Insight Dialogue

Over de verdiepingsdag Insight Dialogue

Insight Dialogue is specifiek ontwikkeld om te oefenen in dialoog te zijn met anderen met behulp van mindfulness. Het is een formele boeddhistische beoefening van meditatie, terwijl we spreken en luisteren.

lees meer

Over de verdiepingsdag Insight Dialogue

We worden met veel geconfronteerd: politieke verdeeldheid, groeiende sociale en economische ongelijkheid, natuurrampen & oorlogen. Hierover wordt veel gepraat; echter vaak vanuit gewoonte en meestal zonder mindfulness. 

Insight Dialogue is specifiek ontwikkeld om te oefenen in dialoog te zijn met anderen met behulp van mindfulness. Het is een formele boeddhistische beoefening van meditatie, terwijl we spreken en luisteren.

Deze retraitedag is een uitnodiging om te oefenen met de praktische instructies van de Boeddha over verstandig spreken en wijze actie: kun je ervan afzien iets te zeggen dat niet nuttig is? Alleen spreken wat waar en nuttig is? En weten wanneer je moet spreken – zelfs als het onprettig is voor anderen? Verstandig spreken en wijze actie zijn onderdelen van het 8-voudige pad:

  1. Juist inzicht
  2. Juiste intentie
  3. Juist spreken
  4. Juist handelen
  5. Juiste levensonderhoud
  6. Juiste inspanning
  7. Juiste opmerkzaamheid
  8. Juiste concentratie

Ondersteund door praktische meditatie-instructies zullen we onderzoeken hoe we condities kunnen creëren om aandachtig te luisteren en de waarheid te spreken en hoe we tot 


Over Bart van Melik

Bart van Melik onderwijst Vipassana en Insight Dialogue cursussen en retraites en is opgeleid door o.a. Joseph Goldstein en Gregory Kramer.

lees meer

Over Bart van Melik

Bart van Melik onderwijst Vipassana en Insight Dialogue cursussen en retraites en is opgeleid door o.a. Joseph Goldstein en Gregory Kramer. Hij heeft zich gespecialiseerd in het delen van de Dhamma aan diverse doelgroepen waaronder gedetineerde jongeren, oorlogsveteranen en op openbare scholen in New York alwaar hij woont. Hij heeft cultuur- en godsdienstpsychologie gestudeerd aan de universiteit van Nijmegen.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via onderstaand formulier. Deelnemers ontvangen een bewijs van deelname in de vorm van een certificaat.

naar formulier

Doelgroep

De verdiepingsdag is bedoeld voor MBSR- en MBCT- trainers en begeleiders van andere vormen van meditatie.

lees meer

Doelgroep

De verdiepingsdag is bedoeld voor MBSR- en MBCT- trainers en begeleiders van andere vormen van meditatie. Deze dag kan een bijdrage leveren aan de integratie van mindfulness in uw persoonlijke leven én in de beroepspraktijk. Ook voormalige deelnemers van deze verdiepingsdag en voormalige deelnemers van een training Communicatie & Mindfulness zijn van harte welkom.


Kosten

De kosten bedragen €115,-.


Datum en locatie

De verdiepingsdag vindt plaats op donderdag 4 juli van 10.00 – 17.00 uur in het Radboudumc Expertisecentrum voor Mindfulness.


Accreditatie

De training is geaccrediteerd door het Mindfulness Register. Nascholing Inquiry: 3 punten, Nascholing MBP, PE voor fysieke uren: 3 punten.


Annulerings­regeling

De annuleringsregeling is afhankelijk van hoe ver voor de aanvangsdatum u annuleert.

lees meer

Annulerings­regeling

Bij annulering vóór 20-06-2024 worden de deelnamekosten minus administratiekosten €35,- gerestitueerd. Bij annulering na 20-06-2024 vindt geen restitutie plaats.

  • Medewerkers
  • Intranet