Lopende onderzoeken Ziekte van Von Willebrand/ Hemofilie: PRIDES

Over het onderzoek

Landelijk onderzoek om bij te houden hoeveel bloedverlies zwangere vrouwen met een aangeboren stollingsziekte hebben tijdens en na de bevalling sinds het invoeren van de nieuwe richtlijn. Er wordt onderzocht hoe de bevalling is gegaan en ook hoe de geleverde zorg wordt ervaren.

Voor wie?

  • zwangere vrouwen die draagster zijn van hemofilie A of B
  • zwangere vrouwen met Von Willebrand type 1, 2 of 3
  • leeftijd 18 jaar en ouder


Niet elke patiënt komt in aanmerking voor dit onderzoek, omdat er strikte regels zijn aan deelname. Uw behandelend arts kan goed inschatten of u voor dit onderzoek in aanmerking komt.

Wat houdt het onderzoek in?

U wordt gevraagd om tweemaal vragenlijsten in te vullen, namelijk één en zes weken na de bevalling. Het invullen hiervan kost u 10-15 minuten per vragenlijst. Ook worden gegevens verzameld uit uw medisch dossier zoals bloeduitslagen en metingen. U wordt gevolgd tot 3 maanden na uw bevalling.

Vragen en aanmelden

Als u aan dit onderzoek wilt meedoen, dan kunt u dit bespreken met uw behandelend arts. Uw arts kan beoordelen of u in aanmerking komt en u eventueel doorverwijzen. Ook met vragen kunt u bij uw behandelend arts terecht.

Links

Download hier de patiënteninformatie van deze trial.

Informatie voor de verwijzer

Wetenschappelijke titel
Observational study on pregnancy outcome in women with inherited bleeding disorders.

Contact
Heeft u als verwijzend arts vragen of wilt u nadere informatie ontvangen? Neem dan contact op met het trialbureau Hematologie onder vermelding van interne code HEMSTOL61.


Hematologie afdeling

Hematologie is het specialisme dat zich bezighoudt met bloedziekten. naar de afdeling
  • Medewerkers
  • Intranet