Nieuws 2018 Radboudumc tekent manifest kwaliteit van zorg

25 januari 2018

Verpleegkundigen, onderzoekers, beleidsmakers en bestuurders van onder andere het Radboudumc tekenden dinsdag 24 januari het manifest “Kwaliteit van zorg, nu en in de toekomst”. Met succes: vandaag heeft vicepremier en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge toegezegd met de betrokken partijen in overleg te gaan.

Het manifest riep de bewindslieden van de ministeries VWS en OCW op om fors te investeren in de noodzakelijke kwaliteit van de verpleegkundige zorg. Ook het Radboudumc tekende het manifest. Vandaag reageerde minister Hugo de Jonge positief en beloofde met de betrokken partijen hierover in gesprek te gaan.

Goed nieuws, vindt Angelien Sieben, voorzitter van de Verpleegkundige Adviesraad bij het Radboudumc. ‘Dit is nodig om zo het werk van de meer dan 300.000 verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en verzorgenden een betere wetenschappelijke basis te geven in combinatie met onderwijs en patiëntenzorg. Omdat de druk op de zorgpraktijk steeds verder toeneemt, is slimmer werken noodzakelijk. Want de druk op de zorgpraktijk neemt steeds verder toe door een groeiend aantal complexere patiënten en meer patiëntgerichte zorg.’

Het manifest werd ondertekend door ruim honderd verpleegkundigen, onderzoekers, beleidsmakers en bestuurders. Gezamenlijk riepen zij de ministeries VWS en OCW op om een duurzaam kennisprogramma en kennisinfrastructuur in te stellen. Waarin MBO, HBO en (post)master opgeleide verpleegkundigen en verzorgenden betrokken zijn.

Namens het Radboudumc tekenden lid van de Raad van Bestuur Bertine Lahuis, opleidingsdirecteur zorgberoepen Jolanda ter Sluysen, hoogleraar verplegingswetenschap Hester Vermeulen en voorzitter van de Verpleegkundige Advies Raad Angelien Sieben.

Kijk voor het persbericht hier.
 

Meer informatie


Roos de Gouw

persvoorlichter

06 25 69 52 37

Meer nieuws


Niet opereren is ook een optie Samen beslissen over een operatie

20 september 2018

Noralie Geessink ontwikkelde een training voor chirurgen om de gesprekken met de patiënt te verbeteren.

lees meer

Opnieuw een 8,5 voor de zorg in het Radboudumc

20 september 2018

Ruim 5000 patiënten deelden hun ervaringen met de zorg via de Consumer Quality Index

lees meer

NFU doet eindbod met structurele loonsverhoging van 8,25% over drie jaar en afspraken over verlaging werkdruk

19 september 2018

De NFU biedt structureel een loonsverhoging van 8,25% voor een driejarige cao voor de ruim 70.000 medewerkers van de acht universitair medische centra (umc’s).

lees meer

Cognitieve gedragstherapie effectief bij myotone dystrofie type 1 Nieuwe behandeloptie voor complexe ziekte

19 september 2018

Een behandeling met cognitieve gedragstherapie helpt patiënten met myotone dystrofie type 1 in het verbeteren van hun fysieke capaciteiten en sociale deelname.

lees meer

Citrienfonds.nl laat zien hoe de zorg beter kan én betaalbaar blijft 24 zorgverbeteringen in Radboudumc

11 september 2018

Om de zorg beter, toegankelijk en betaalbaar te houden, is in 2014 door de minister van VWS het Citrienfonds opgericht. Met de umc’s als initiatiefnemer werken partijen in de zorg gezamenlijk aan het verbeteren van de zorg. 24 van de ruim 100 projecten uit het Citrienfonds zijn van het Radboudumc.

lees meer

Zilveren Kruis kiest voor alliantie Nijmeegse en Eindhovense ziekenhuizen prostaatkankerzorg

6 september 2018

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis heeft de alliantie tussen Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ), Catharina Ziekenhuis en Radboudumc vandaag aangewezen als één van de drie robotcentra waarmee het een contract afsluit voor prostaatoperaties.

lees meer
  • Snel naar