Nieuws Chronisch zieke kinderen beter kans door warme overdracht zorgverleners
9 december 2019

Dat de jeugdzorg aandacht behoeft is geen nieuws. Op alle gebieden wordt gekeken naar oplossingen en wordt er nu aandacht aan gegeven.

Zo ook als het gaat om specialistische en systemische zorg rondom een kind met chronisch somatische en psychosociale problemen. De ondersteuning voor een kind met deze zorgbehoefte en het gezin was voorheen minder goed op elkaar afgestemd.

De afgelopen drie jaar hebben alle partners die te maken hebben met deze vorm van zorg in en rond Nijmegen samengewerkt om te kijken hoe de best passende vorm van kindzorg beter op elkaar afgestemd kan worden en overdrachten ‘warm’ kunnen verlopen.

Het resultaat van dit project is dat door warme overdracht een kind die deze zorg nodig heeft en het gezin waartoe het kind behoort de zorg sneller op de juiste plek krijgt en de overdracht tussen zorgverleners soepeler en efficiënter verloopt. Dat heeft weer direct effect op het welzijn en de sociale ontwikkeling van het kind en de ouder/verzorger en de deelname van het kind aan normale dagelijkse activiteiten, in de eigen omgeving.
De samenwerkende partners gaan zich naast deze individuele zorg ook inzetten voor het verbeteren van de coördinatie tussen somatische en psychosociale expertise in de regio.

De partners die betrokken zijn bij dit project, Entrea Lindenhout jeugdzorg, Karakter, Propersona, Vrijgevestigde jeugd ggz, CWZ en het Radboudumc Amalia Kinderziekenhuis, zijn tevreden over het resultaat tot nu toe.

Onlangs tekenden zij een convenant om de voortgang van deze samenwerking te formaliseren. Hierin komen partijen overeen welke verbeteringen zij willen gaan realiseren en welke bijdrage zij daarin leveren.
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer informatie


Margie Alders

06 22 42 16 39

Meer nieuws


Meld je nu aan! Nieuwe editie Radboud Talks Pak je kans om jouw onderzoek met de wereld te delen

24 januari 2020

Ben je onderzoeker en wil jij je onderzoek uitleggen aan het grote publiek? Meld je dan nu aan voor de nieuwste editie van de pitchwedstrijd Radboud Talks. Vertel jouw verhaal in drie minuten voor een live publiek en jury.

lees meer

Meniscusprothese van ATRO Medical ontvangt FDA Breakthrough Designation

22 januari 2020

ATRO Medical BV, een spin-off van het Radboudumc en DSM, heeft voor de Trammpolin meniscusprothese een Breakthrough Device Designation ontvangen van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). De toekenning kan de toegang tot de Amerikaanse markt versnellen.

lees meer

57% van zorgpersoneel Radboudumc tegen griep gevaccineerd Opnieuw stijging vaccinatiegraad seizoensgriep

22 januari 2020

In 2019 is 57% van het zorgpersoneel van het Radboudumc gevaccineerd tegen de seizoensgriep. Het percentage is gestegen ten opzichte van 2018, toen 53,4 procent zich liet inenten tegen de griep.

lees meer

Bas Bloem vandaag te gast bij 5 Uur Live

21 januari 2020

De neuroloog is samen met Ernst Daniël Smid te gast om te praten over Parkinson

lees meer