29 juni 2017

Nijmegenaren voelen zich gezond. Maar het kan nog beter! In de beweging ‘Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen’ wordt daar aan gewerkt. Iedereen die wil bijdragen aan een gezonde en groene stad ‘in beweging’ kan meedoen en aansluiten. Het Radboudumc doet mee. U ook?

De beweging is een initiatief van het Radboudumc, de gemeente Nijmegen en GGD Gelderland-Zuid. Iedereen is welkom om aan te haken – als mens, als werkgever, als werknemer, als bedrijf en als dienstverlener. Samen kunnen wij heel Nijmegen bereiken. Bij de eerste werkconferentie (die twee keer per jaar georganiseerd worden) waren al ongeveer 130 deelnemers uit verschillende onderdelen van de Nijmeegse samenleving die aan de beweging willen bijdragen. Als werkgever van ongeveer 10.000 mensen en zorgverlener van ruim 100.000 patiënten per jaar voelt en neemt het Radboudumc de verantwoordelijkheid door een gezonde leefstijl bij medewerkers, patiënten en hun naasten te bevorderen.

Meedoen of meer informatie?

Op de website van Wij zijn groen gezond en in beweging Nijmegen vindt u meer informatie over de beweging. Wilt u meedoen? Kent u een bestaand project dat binnen de beweging past? Of heeft u een idee met een eigenaar? Meld het aan en doe mee! Mail naar: info@wijzijngroengezondeninbewegingnijmegen.nl. Via de nieuwsbrief blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Bekijk het filmpje

Meer nieuws


Studie naar pijn op de borst

4 april 2019

Op 1 maart startte de ARTICA-studie naar patiënten met pijn op de borst die vooraf een laag risico hebben op een acuut coronair syndroom. Mogelijk raakt u bij deze studie betrokken.

lees meer

Seksueel geweld bij mannen

4 april 2019

Wist u dat één op de vijf mannen ooit grensoverschrijdend gedrag meegemaakt heeft? Goede zorg, zo snel mogelijk na het voorval, is van groot belang. Het Centrum Seksueel Geweld biedt deze zorg. Bekijk hier de verwijsmogelijkheden.

lees meer

Hiv voorkomen met PrEP

4 april 2019

Verpleegkundig specialist Karin Grintjes van ons hiv-behandelcentrum vertelt over PrEP en wijst op de hiv-indicatoren.

lees meer

Nuttige nieuwe test voor Parkinson

27 maart 2019

In vroege stadia kan het lastig zijn om Parkinson te onderscheiden van andere aandoeningen die er identiek lijken uit te zien. Onderzoekers van het Radboudumc en Britse collega's beschrijven een nieuwe test die snel en betrouwbaar kan aangeven of iemand Parkinson heeft.

lees meer

Tuberculosemedicijn veilig in hogere dosering Te lage dosering rifampicine kan juist bijdragen aan multiresistente tuberculose

25 maart 2019

Onderzoekers van het Radboudumc schrijven in het wetenschapsblad PlosOne dat ze een groep patiënten met ernstige tuberculose aanzienlijk hogere doseringen hebben voorgeschreven. De doseringen bleken veilig en goed te verdragen.

lees meer