29 juni 2017

Nijmegenaren voelen zich gezond. Maar het kan nog beter! In de beweging ‘Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen’ wordt daar aan gewerkt. Iedereen die wil bijdragen aan een gezonde en groene stad ‘in beweging’ kan meedoen en aansluiten. Het Radboudumc doet mee. U ook?

De beweging is een initiatief van het Radboudumc, de gemeente Nijmegen en GGD Gelderland-Zuid. Iedereen is welkom om aan te haken – als mens, als werkgever, als werknemer, als bedrijf en als dienstverlener. Samen kunnen wij heel Nijmegen bereiken. Bij de eerste werkconferentie (die twee keer per jaar georganiseerd worden) waren al ongeveer 130 deelnemers uit verschillende onderdelen van de Nijmeegse samenleving die aan de beweging willen bijdragen. Als werkgever van ongeveer 10.000 mensen en zorgverlener van ruim 100.000 patiënten per jaar voelt en neemt het Radboudumc de verantwoordelijkheid door een gezonde leefstijl bij medewerkers, patiënten en hun naasten te bevorderen.

Meedoen of meer informatie?

Op de website van Wij zijn groen gezond en in beweging Nijmegen vindt u meer informatie over de beweging. Wilt u meedoen? Kent u een bestaand project dat binnen de beweging past? Of heeft u een idee met een eigenaar? Meld het aan en doe mee! Mail naar: info@wijzijngroengezondeninbewegingnijmegen.nl. Via de nieuwsbrief blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Bekijk het filmpje

Meer nieuws


Wijziging zorgaanbod Reumatologie

20 december 2018

Het Radboudumc is de meest geschikte plek voor reumapatiënten die multidisciplinaire zorg nodig hebben en voor reumapatiënten die moeten worden opgenomen. Daar willen we nog meer op focussen. Daarom stoppen we met monodisciplinaire poliklinische zorg.

lees meer

Verpleegafdelingen verhuizen

18 december 2018

De komende weken verhuizen we enkele verpleegafdelingen. Houd u er rekening mee dat deze afdelingen op de dag van de verhuizing minder goed bereikbaar zijn? Ook de contactgegevens van de afdelingen veranderen.

lees meer

Nijmeegse Netwerkdag op weg naar blended care in netwerken

5 november 2018

Ruim 100 specialisten en huisartsen uit de regio ontmoetten elkaar op 23 oktober op de Nijmeegse Netwerkdag. Naast elkaar leren kennen, werd vooral antwoord gezocht op de vraag: hoe kunnen we digitale middelen inzetten om onderlinge communicatie en daarmee samenwerking te verbeteren?

lees meer

Neurologische spoedpatiënt eerder naar huis

11 oktober 2018

Patiënten met licht traumatisch schedelhersenletsel (hersenschudding) en patiënten met een licht herseninfarct worden vanuit onze Spoedeisende Hulp óf opgenomen óf ze gaan naar huis. Een groter deel van deze neurologische spoedpatiënten gaat nu vanaf de SEH naar huis.

lees meer

Nieuwe e-learning gendersensitieve zorg

28 augustus 2018

In de nieuwe e-learning 'Gendersensitieve zorg' leert u over het verschil in biologie, socialisatie en leefomstandigheden van mannen en vrouwen in relatie tot (de presentatie van) hun gezondheidsklachten.

lees meer

Beperkte verwijzing mogelijk voor vrouwenspreekuur Cardiologie

28 augustus 2018

Door de grote toeloop van patiënten is de wachttijd voor het spreekuur voor vrouwen met specifieke hartklachten opgelopen tot ruim een jaar. Dat is voor onze patiënten en onszelf te lang. Om deze wachttijd te verlagen, is ervoor gekozen om niet meer alle patiënten te zien.

lees meer