15 april 2022

Onder regie van CWZ, Radboudumc, ZZG Zorggroep, Allerzorg en NEO Huisartsenzorg is in de regio Nijmegen een start gemaakt met de implementatie van de Kwaliteitsstandaard Organisatie van Wondzorg in Nederland.

Deze kwaliteitsstandaard beschrijft hoe er multidisciplinair tussen zorgverleners uit de eerste en tweede lijn samengewerkt moet worden om de kwaliteit van zorg voor complexe wonden te verbeteren. Doel van deze kwaliteitsstandaard is om de patiënt met een wond zo snel als mogelijk de regie over zijn of haar leven terug te geven, kwaliteit van leven te verbeteren en de lijdensdruk te verminderen.

De uitwerking van deze richtlijn voor de regio Nijmegen gebeurt in samenwerking met alle betrokken partijen: ziekenhuizen, huisartsen, verpleeghuizen, gespecialiseerde verpleegkundigen in de wijk, apothekers en de cliëntenraden. Donderdag 24 maart was de startbijeenkomst (zie foto's).

Betrokkenen gaan samen een regionaal wondprotocol opstellen, waarbij klein wordt begonnen door te starten met één type wond of aandoening. Hoe informatie het beste kan worden gedeeld en hoe de financiering van deze multidisciplinaire zorg moet worden ingericht, is onderdeel van de implementatie. De ambitie is om eind 2022 de eerste patiënten op de nieuwe, multidisciplinaire manier zorg te bieden.

 

Meer nieuws


Passende zorg op de Intensive Care

1 maart 2024

Vanuit het Integraal Zorgakkoord is ‘passende zorg’ een opdracht waar alle gezondheidsprofessionals invulling aan moeten geven. Ook de IC-zorg moet veranderen naar meer passende, persoonsgerichte zorg. U kunt daaraan bijdragen.

lees meer

Neusspray voor ernstige depressie

7 november 2023

Patiënten met een moeilijk behandelbare depressie kunnen bij de afdeling Psychiatrie terecht voor een behandeling met esketamine neusspray. Deze nieuwe behandeling wordt vergoed door alle verzekeraars.

lees meer

Mindfulness voor jongeren met psychische klachten

3 november 2023

Jongeren die voor hun psychische klachten hulp zoeken, kunnen naar het Radboudumc voor een mindfulness training. Deze wordt in het kader van een studie gratis aangeboden.

lees meer

Roze wolk niet voor alle ouders  Radboudumc en GGD starten samenwerking om postpartum depressie sneller te signaleren

21 september 2023

Het is belangrijk dat een postpartum depressie snel wordt gesignaleerd. Het Radboudumc en GGD Gelderland-Zuid werken samen om dit mogelijk te maken. Een vragenlijst moet ouders helpen dit bespreekbaar te maken.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet