Over het Radboudumc Onze strategie Duurzaamheid Nieuws en agenda duurzaamheid Zorg vraagt nieuw kabinet om 10 miljard euro voor verduurzaming

21 april 2021

Op initiatief van NFU (Nederlandse Federatie Universitair Medische Centra) heeft de zorgsector een brief verzonden naar het nieuwe Kabinet met het verzoek een stimuleringspakket op te stellen voor verduurzaming in de zorg.

Uit onderzoek van TNO blijkt dat het om een bedrag gaat van jaarlijks € 167 miljoen voor ziekenhuizen en nog eens € 167 miljoen voor de langdurige zorg. In de brief vragen de partners van de Green Deal Duurzame Zorg (ActiZ, De Nederlandse ggz, NFU, Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen, Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland, Zorgverzekeraars Nederland en Nederlandse Vereniging van Banken) steun voor de noodzakelijkje verduurzamingsopgave in de zorg.

Meer nieuws


Geef milieu en preventie een plek in nieuwe inrichting gezondheidszorg  Chirurg Kees van Laarhoven Radboudumc voorspelt 6de economische cyclus in boek Human and Planetary Health

9 oktober 2023

Chirurg Kees van Laarhoven presenteerde op vrijdag 6 oktober zijn boek Human and Planetary Health  - The urgency to integrate into One Health. Een gezonde planeet helpt ons mensen weer gezonder te worden! Dat is de strekking van zijn het boek.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet