Personen Anke Snijders

Profiel

dr. Anke Snijders
BIG-nummer: 19064256801


Over Anke Snijders

Mijn aandachtsgebieden zijn klinische neurofysiologie en de combinatie daarvan met bewegingsstoornissen. Binnen de bewegingsstoornissen zie ik vooral dystoniepatiƫnten en doe botulinebehandelingen. lees meer

Over Anke Snijders

Ik ben opgeleid tot neuroloog in het Radboudumc. In 2012 ben ik (cum laude) gepromoveerd op loopstoornissen ('bevriezen van lopen') bij de ziekte van Parkinson. Van 2016 tot 2022 werkte ik als neuroloog in het Maasziekenhuis Boxmeer, met de aandachtsgebieden bewegingsstoornissen en klinische neurofysiologie.

Sinds maart 2022 werk ik in het Radboudumc als neuroloog/klinisch neurofysioloog, met ook de aandachtsgebieden bewegingsstoornissen en klinische neurofysiologie. Naast de algemene klinische neurofysiologie (EMG, EEG, zenuwecho, en opleiden van arts-assistenten hierin), richt ik me op de klinische neurofysiologie bij bewegingsstoornissen, zoals tremorregistraties. Daarnaast werk ik als bewegingsstoornissen specialist op het Expertisecentrum voor parkinson en bewegingsstoornissen, met als voornaamste aandachtsgebied dystonie, inclusief botuline behandelingen. Ook hierbij vind ik opleiding belangrijk, van (toekomstig) neurologen maar ook van paramedici, om de zorg voor dystoniepatiƫnten verder te kunnen verbeteren.


Functie(s)

  • neuroloog

Nevenfuncties

  • Lid medische adviesraad Dystonievereniging
  • Hoofdredactielid Tijdschrift voor Neurologie en Neurochirurgie

Social media

  • Medewerkers
  • Intranet