Karin Kanselaar principal clinician

Verpleegkundig specialist Karin Kanselaar was al Junior Principal Clinician. Zij heeft zich gedurende deze periode ingezet voor het verbeteren van de zorg voor patiënten die op jonge leeftijd (18-50) jaar een herseninfarct, -bloeding of een TIA krijgen. Zij heeft onder meer een multidisciplinair spreekuur opgezet met voor de patiënt in één dag de diagnose en een behandelplan met zorg op maat. Een uniek concept, waarbij Vasculair Interne Geneeskunde en Cardiologie nauw samenwerken. En waar straks ook Gynaecologie aan gaat deelnemen. Daarnaast heeft ze met het team een regionaal netwerk opgezet, om de patiënten te begeleiden bij de lange termijn gevolgen. Hierbij neemt arbeid en re-integratie een belangrijke rol in.
Als Principal Clinician gaat zij dit nu uitrollen binnen de ziekenhuizen in ons academisch netwerk ( JBZ, Rijnstate, CWZ, Boxmeer Pantein en Bernhoven ziekenhuis). Ze gaat onder meer een multidisciplinair overleg op afstand (videoconference) opzetten, waarbij de expertise optimaal kan worden benut. Zij gaat ook regionaal per ziekenhuis een kennisnetwerk opzetten en ondersteunen, om de zorg voor de lange termijn gevolgen bij deze groep jonge mensen te verbeteren.
Personen Karin Kanselaar

Profiel

Karin Kanselaar
BIG-nummer: 29025605030


Functie(s)

  • verpleegkundig specialist

Onder­scheidingen

  • junior Principal Clinician
  • Principal Clinician
  • Els Borst prijs

Karin Kanselaar principal clinician

Verpleegkundig specialist Karin Kanselaar was al Junior Principal Clinician. Zij heeft zich gedurende deze periode ingezet voor het verbeteren van de zorg voor patiënten die op jonge leeftijd (18-50) jaar een herseninfarct, -bloeding of een TIA krijgen. lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet