Mark ter Laan junior principal clinician

Neurochirurg Mark ter Laan geeft al langer voorlichting met 3D modellen aan patiënten met een hersentumor. Om samen te kunnen beslissen over de behandeling, is het belangrijk om hen optimaal te informeren.
Risico’s en complicaties van hersentumorchirurgie zijn voor elke patiënt anders, geen tumor en brein is hetzelfde. De ervaring van Mark is dat de communicatie met de patiënt veel beter verloopt door de patiënt een persoonlijk 3D model te laten zien. Die kunnen ze in het 3D Lab maken, afgeleid van de MRI beelden. Hiermee kun je de patiënt precies laten zien, wat je bij een operatie zou kunnen doen en wat mogelijke risico’s zijn.
Mark gaat nu in een experimentele setting 3D technieken vergelijken met de conventionele 2D technieken, om te kijken wat dit doet met de informatieoverdracht aan patiënten. Hij gaat ook de kosteneffectiviteit van het gebruik van 3D modellen bepalen en in samenwerking met het MUMC+ (Maastricht) de ervaringen van patiënten kwantitatief beoordelen.
Personen Mark ter Laan

Mark ter Laan junior principal clinician

Als neurochirurg heeft dr. Mark ter Laan zich gespecialiseerd in de neuro-oncologie, schedelbasischirurgie en endoscopische verwijdering van hersentumoren.

lees meer

Contact

dr. Mark ter Laan
Neurochirurg

(024) 36 16604