Over Nucleaire Geneeskunde
Nucleaire Geneeskunde voert diagnostisch onderzoek uit met radioactieve stoffen. Daarmee kunnen we diverse afwijkingen en stofwisselingsprocessen zichtbaar maken. Ook behandelen we bepaalde aandoeningen, zoals schildklierkanker, met radioactieve stoffen.
Naar uw afspraak adres en route
Ingang: Hoofdingang
Gebouw: D
Verdieping: -1
Route: 757 (geen aanmeldzuil)
Naar uw afspraak adres en route
Bezoekadres
Nucleaire Geneeskunde
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen
Huispostnummer: 757
Op Nucleaire Geneeskunde is geen aanmeldzuil aanwezig.
U meldt zich aan bij de balie.
Routebeschrijving



Ons specialisme
Kennis van (radio)farmacie en fysica is onmisbaar voor de afdeling Nucleaire Geneeskunde om ons onderzoek goed te kunnen uitvoeren. lees meerOns specialisme
De afdeling Nucleaire Geneeskunde heeft zich de laatste twintig jaar kwantitatief en kwalitatief snel ontwikkeld. Op het gebied van patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs behoren wij nu tot de Nederlandse en Europese top.Meerdere disciplines
Kennis van (radio)farmacie en fysica is onmisbaar voor de afdeling Nucleaire Geneeskunde om ons onderzoek goed te kunnen uitvoeren. De arts die zich in dit vakgebied gespecialiseerd heeft, noemen we nucleair geneeskundige. Uiteraard zijn er bij de nucleaire geneeskunde nog andere disciplines betrokken:- Apotheker: radiofarmaca worden gezien als geneesmiddelen. Ze moeten meestal elke dag opnieuw bereid worden.
- Klinisch fysicus: voor de toepassing van ingewikkelde apparatuur en het risico van de straling.
- Medisch Beeldvormings- en Bestralingsdeskundige (MBB-er): hebben als voornaamste taak het uitvoeren van de onderzoeken (van het ontvangen van patiënten tot het maken en bewerken van de foto’s). Met hen hebt u het meeste contact.
- Administratief personeel: maakt de afspraken voor alle onderzoeken en behandelingen en verwerkt de verslaglegging van de verrichtingen.

Polikliniek Nucleaire geneeskunde
De afdeling Nucleaire Geneeskunde gebruikt radioactieve stoffen voor de diagnostiek en behandeling van verschillende ziekteprocessen. lees meerSchilddrüsenzentrum
Die nuklearmedizinische Abteilung des Nimwegener Universitätsklinikums Radboudumc ist auf die Diagnose und Behandlung unterschiedlicher Schilddrüsenprobleme spezialisiert – und das bereits seit 40 Jahren. lese Sie mehrWaarvoor kunt u bij ons terecht?
Schildklieraandoeningen
Een schildklier kan om diverse redenen ontregeld raken. Hierdoor werkt hij in de meeste gevallen te snel, maar te langzaam komt ook voor. Dit kan leiden tot allerlei lichamelijke klachten.
lees meerOnderzoek PET-CT
Een PET-CT kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden. Er zijn dus verschillende typen onderzoeken mogelijk op het PET-CT apparaat. Dit is mogelijk door het gebruik van verschillende radioactieve stoffen.
lees meerVerslag nucleair geneeskundig onderzoek of behandeling in mijnRadboud
In mijnRadboud kunt u het verslag (geen beelden) inzien. lees meerVerslag nucleair geneeskundig onderzoek of behandeling in mijnRadboud
Nadat het onderzoek of de behandeling klaar is, bekijkt de nucleair Geneeskundige de beelden. Hij maakt hiervan een verslag dat hij naar uw behandelaar stuurt. Uw behandelaar bekijkt dit verslag en samen met de uitslagen van eventuele andere onderzoeken kan uw behandelaar een conclusie trekken. In mijnRadboud kunt u het verslag (geen beelden) inzien. Het verslag wordt 7 dagen nadat de nucleair geneeskundige het definitief heeft gemaakt bij ‘Uitslagen’ onder het tabblad ‘Mijn Dossier’ getoond. Wat het verslag voor u betekent bespreekt uw behandelaar met u tijdens uw volgende afspraak.Doordat er tijd kan zitten tussen het uitvoeren van het onderzoek en het maken van het verslag, staat de uitslag niet standaard 7 dagen na uw onderzoek in mijnRadboud, maar na 7 dagen + de tijd die de nucleair geneeskundige nodig heeft voor het maken van het verslag.