Naar uw afspraak adres en route

Bezoekadres

Nucleaire Geneeskunde
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Huispostnummer: 757

Op Nucleaire Geneeskunde is geen aanmeldzuil aanwezig.
U meldt zich aan bij de balie.

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Ga naar Gebouw D, Verdieping -1 en volg route 757 (geen aanmeldzuil) (Nucleaire Geneeskunde)
Afdelingen Beeldvorming Nucleaire geneeskunde

Nucleaire geneeskunde

De medewerkers van Nucleaire Geneeskunde voeren onderzoek uit met radioactieve stoffen. Daarmee kunnen we afwijkingen en stofwisselingsprocessen zichtbaar maken. Ook behandelen we bepaalde aandoeningen met radioactieve stoffen.

lees meer

Nucleaire geneeskunde

Bij Nucleaire Geneeskunde voeren we onderzoek uit met radioactieve stoffen. Daarmee kunnen we afwijkingen en stofwisselingsprocessen zichtbaar maken. Ook behandelen we bepaalde aandoeningen met radioactieve stoffen, bijvoorbeeld schildklierkanker.

Over ons specialisme

Nucleaire Geneeskunde heeft zich de laatste 20 jaar kwantitatief en kwalitatief snel ontwikkeld. Op het gebied van patiƫntenzorg, onderzoek en onderwijs behoren wij nu tot de Nederlandse en Europese top.

Meerdere disciplines

Kennis van (radio)farmacie en fysica is onmisbaar voor Nucleaire Geneeskunde om ons onderzoek goed te kunnen uitvoeren. De arts die zich in dit vakge­bied gespecialiseerd heeft, noemen we nucleair geneeskundige. Uiteraard zijn er bij de nucleaire geneeskunde nog andere disciplines betrokken:

  • Apotheker: radiofarmaca worden gezien als geneesmiddelen. Ze moeten meestal elke dag opnieuw bereid worden.
  • Klinisch fysicus: voor de toepassing van ingewikkelde apparatuur en het risico van de straling.
  • Medisch Beeldvormings- en Bestralingsdeskundige (MBB-er): hebben als voornaamste taak het uitvoeren van de onderzoeken (van het ontvangen van patiĆ«nten tot het maken en bewerken van de foto’s). Met hen hebt u het meeste contact.
  • Administratief personeel: maakt de afspraken voor alle onderzoeken en behande­lingen en verwerkt de verslaglegging van de verrichtingen.

Naar uw afspraak adres en route

Ingang: Hoofdingang
Gebouw: D
Verdieping: -1
Route: 757 (geen aanmeldzuil)

bekijk route

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Verslag nucleair geneeskundig onderzoek of behandeling in mijnRadboud

In mijnRadboud kunt u het verslag (geen beelden) inzien.

lees meer

Verslag nucleair geneeskundig onderzoek of behandeling in mijnRadboud

Nadat het onderzoek of de behandeling klaar is, bekijkt de nucleair Geneeskundige de beelden. Hij maakt hiervan een verslag dat hij naar uw behandelaar stuurt. Uw behandelaar bekijkt dit verslag en samen met de uitslagen van eventuele andere onderzoeken kan uw behandelaar een conclusie trekken. In mijnRadboud kunt u het verslag (geen beelden) inzien. Het verslag wordt 7 dagen nadat de nucleair geneeskundige het definitief heeft gemaakt bij ‘Uitslagen’ onder het tabblad ‘Mijn Dossier’ getoond. Wat het verslag voor u betekent bespreekt uw behandelaar met u tijdens uw volgende afspraak.

Doordat er tijd kan zitten tussen het uitvoeren van het onderzoek en het maken van het verslag, staat de uitslag niet standaard 7 dagen na uw onderzoek in mijnRadboud, maar na 7 dagen + de tijd die de nucleair geneeskundige nodig heeft voor het maken van het verslag.

Wetenschappelijk onderzoek

Als uw onderzoek (deels) plaatsvindt in het kader van wetenschappelijk onderzoek, is de uitslag niet zichtbaar in mijn Radboud.

Onze mensen

  • Medewerkers
  • Intranet