Afdelingen Tandheelkunde Centrum voor Complexe Tandheelkunde

Wat doen wij?

Wij behandelen patiënten op doorverwijzing van de eigen tandarts. Dit is meer de gespecialiseerde tandarts voor complexe tandheelkundige problemen die niet bij de reguliere tandarts gedaan worden.

lees meer

Wat doen wij?

Wij behandelen patiënten op doorverwijzing van de eigen tandarts. U kunt bij ons terecht voor complexe tandheelkundige problemen die niet bij de reguliere tandarts gedaan worden, zoals:

  • OSAS apneu beugel
  • uitgebreide gebitsslijtage (let op: momenteel nemen wij hiervoor geen nieuwe patiënten aan)
  • restauratieve- en cosmetische tandheelkunde 

Contact

Centrum voor Complexe Tandheelkunde is telefonisch bereikbaar via (024) 361 40 27.


Aanmelden bij het CCT

Wilt u voor de eerste keer een afspraak maken bij het CCT? Dan heeft u een verwijzing nodig van uw tandarts of andere specialist.

lees meer

Aanmelden bij het CCT

Als u gebruik wenst te maken van een behandeling of een consult op de afdeling Centrum voor Complexe Tandheelkunde heeft u een verwijzing nodig. Meestal wordt u verwezen door uw eigen tandarts. Soms kunt u worden verwezen door een andere specialist of ontvangt u onze contactgegevens van de zorgverzekeraar.

Aanmelden

Aanmelden kan door uw verwijzing met uw persoonsgegevens te e-mailen naar centrumvoorcomplexetandheelkunde@radboudumc.nl. Let op: momenteel nemen wij geen nieuwe patiënten aan voor gebitsslijtage.

Wachttijd

Houd rekening met een wachttijd van ca. 4 maanden voor het maken van een afspraak voor OSAS/Apneu beugel.

Actueel

Er is op dit moment helaas geen capaciteit voor nieuwe slijtagepatiënten. We raden patiënten aan om via de tandarts een andere kliniek te zoeken.


Eerste bezoek

Tijdens uw eerste bezoek (screening) beoordelen we of u bij CCT behandeld kunt worden en krijgt u informatie over: mogelijke behandelingen, een schatting van de te verwachten kosten, een schatting van de behandelduur

lees meer

Eerste bezoek

Tijdens uw eerste bezoek (screening) beoordelen we of u binnen onze kliniek behandeld kunt worden en krijgt u informatie over:

  • mogelijke behandelingen
  • een schatting van de te verwachten kosten
  • een schatting van de behandelduur

Om tot een goed behandelplan te komen, verzamelen we bij uw volgende bezoeken aanvullende informatie. Denk aan het maken van röntgenfoto’s, lichtfoto’s, afdrukken voor gebitsmodellen en digitale scans van uw gebit. Het behandelplan bespreken we met u zodat u samen met ons kunt beslissen welke behandeling de beste voor u is. Uiteraard informeren we u ook over de kosten van een eventuele behandeling. De tarieven die we hanteren zijn conform de door de Nederlandse Zorgautoriteit vastgestelde tandartstarieven (UPT-codes). Uw behandeling wordt vaak niet vergoed door uw verzekeraar. Een intake kost gemiddeld 150 euro.
 


Kliniek voor Gebitsslijtage let op: patiëntenstop

Hier behandelen we patiënten die door hun tandarts doorverwezen zijn vanwege (ernstige) gebitsslijtage. Als gevolg van slijtage kunnen tanden en/of kiezen gevoelig worden.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet