Afdeling Tandheelkunde


Over de afdeling Tandheelkunde

Bent u op zoek naar goede tandheelkundige zorg? Dan bent u bij de afdeling Tandheelkunde aan het juiste adres.

lees meer

Over de afdeling Tandheelkunde

Bent u op zoek naar goede tandheelkundige zorg? Dan bent u bij de afdeling Tandheelkunde aan het juiste adres. Net als bij een normale tandartsenpraktijk kunt u bij ons terecht voor controleafspraken en alle mogelijke behandelingen. Van gaatjes vullen tot het maken van ingewikkelde kronen, bruggen en protheses.

In onze praktijk wordt u behandeld door studenten Tandheelkunde en Mondzorgkunde onder begeleiding van deskundige stafleden. Dit geldt voor de volgende specialisten: de tandarts en kindertandarts.
Voor de kindertandarts werkt Radboudumc samen met JTV Mondzorg voor kids.

Bij orthodontie wordt u behandeld door tandartsen in opleiding tot orthodontist, onder supervisie van gekwalificeerde stafleden.

Vrijblijvende en kosteloze intake

Bent u ouder dan 18 en wilt u zich aanmelden als patiënt in onze onderwijspraktijk? Bel dan onze polikliniek voor een vrijblijvende en kosteloze afspraak. Een tandarts onderzoekt uw gebit en bespreekt de behandelmogelijkheden met u. Als u wilt, kunt u zich dan meteen inschrijven en een vervolgafspraak maken. Soms maken we zelfs al meteen een foto van uw gebit. Zo'n foto is de start van uw behandeling. Hier zijn uiteraard wel kosten aan verbonden.

Wilt u uw kind(eren) aanmelden. Lees dan verder bij ‘Kindertandarts’ of ga direct naar www.mondzorgvoorkids.nl. Voor reguliere mondzorg voor kinderen tot 18 jaar worden geen kosten in rekening gebracht; vergoeding vindt plaats vanuit de basisverzekering.
 

Contact

 • Onderwijspraktijk Nijmegen (024) 361 88 15
 • Onderwijspraktijk Arnhem (026) 365 81 07
 • Centrum Complexe Tandheelkunde (024) 361 40 27
 • Centrum Bijzondere Tandheelkunde (024) 361 40 27
 • Orthodontie (024) 361 40 72


Overige telefoonnummers

Bel voor overige patiëntenvragen:
 • Onderwijspraktijk Nijmegen:
  (024) 361 88 15
 • Onderwijspraktijk Arnhem
  (026) 365 81 07
 • Centrum Bijzonder Tandheelkunde:
  (024) 361 40 27
 • Centrum Complexe Tandheelkunde:
  (024) 361 40 27
 • Orthodontie:
  (024) 361 40 72
 • Schisis:
  (024) 361 40 72

Locatie Nijmegen

Ingang: Tandheelkunde
Route: 308

bekijk route

Locatie Nijmegen

Bezoekadres

Philips van Leydenlaan 25
6525EX Nijmegen

Parkeer uw auto tegen normaal tarief (€1,60 per uur) op de parkeerplaats recht tegenover de ingang van het Tandheelkunde gebouw. Een dagkaart is bij de automaat te verkrijgen voor €8,-, hiermee kunt u 24 uur in en uit rijden. Een week- en een maandkaart zijn verkrijgbaar bij de Meldkamer, te vinden bij de hoofdingang van het ziekenhuis. Deze kaarten kosten €27,50 en €80,-. Vlak voor het gebouw van Tandheelkunde zijn 3 invalide parkeerplaatsen en 2 laden en lossen plaatsen waar de taxi even kan staan.

U kunt uw auto ook parkeren in de parkeergarage onder het Grotiusgebouw. Het tarief bedraagt €2,- per uur met een maximum van €10,-. Bij de betaalautomaten op het terrein kunnen de parkeerkaarten met pin of creditcard worden afgerekend. Contant betalen is niet mogelijk.

Met de fiets

Aan de linkerkant van het gebouw bevindt zich de fietsenkelder. Nadat u uw fiets heeft geparkeerd, kunt u vanuit de kelder via de “Patiënten ingang” het gebouw binnenkomen. Gelijk achter deze deur vindt u een lift die naar de begane grond, de eerste en de tweede verdieping leidt. Rechts om de hoek is de trap.
 
Op de begane grond komt u uit midden in het gebouw.
Voor gebruik van de aanmeldzuil dient u zich in de richting van de hoofdingang te begeven.

Huispostnummer: 309

 

Routebeschrijving

Reis naar Philips van Leydenlaan 25
Ga naar binnen bij: Tandheelkunde
Volg route 308

Locatie Arnhem

Ingang: Tandheelkunde Arnhem

bekijk route

Locatie Arnhem

Bezoekadres

AKMA Campus Han
Ruitenberglaan 26
6826 CC Arnhem

Routebeschrijving

Reis naar Ruitenberglaan 26
Ga naar binnen bij: Tandheelkunde Arnhem

Aanmelden voor de tandarts

Wilt u zich aanmelden voor onze tandartspraktijk? Vul dan het inschrijfformulier in. Wij nemen dan contact met u op voor het maken van een afspraak. Als u bent doorverwezen naar het CBT, CCT of Schisisteam, hoeft u zich niet in te schrijven.

Naar het inschrijfformulier

Orthodontie

Beugels zijn tegenwoordig heel gewoon. Veel kinderen en volwassenen hebben er een. Met een beugel kunnen we scheve tanden rechtzetten.

meer over de orthodontist

Orthodontie

Beugels zijn tegenwoordig heel gewoon. Veel kinderen en volwassenen hebben er een. Met een beugel kunnen we scheve tanden rechtzetten. Ook kunnen we de groei van de kaken beïnvloeden. De behandelingen vinden plaats op de Polikliniek Orthodontie. 

Waarom gaat u naar de orthodontist?
 • als tanden ver naar voren of scheef staan,
 • als er te weinig of juist te veel ruimte in het gebit is
 • als tanden en kiezen niet goed op elkaar passen en bijten daardoor bijvoorbeeld lastig is
Sommige tandposities kunnen leiden tot schade aan het tandvlees, een scheefgroeiende onderkaak of een asymmetrie in het gezicht. Bovendien kunnen vooruitstekende tanden bij een val makkelijker beschadigen. Scheve tanden zijn soms heel moeilijk schoon te houden waardoor sneller tandvleesontstekingen ontstaan. De gezondheid staat dus voorop, een aantrekkelijke lach na de behandeling is een prettige bijkomstigheid.

Op welke leeftijd is een beugel mogelijk?

In principe is een orthodontische behandeling op elke leeftijd mogelijk. De conditie en het onderhoud van het gebit moeten wel goed zijn. Voor kinderen is de beste behandelperiode echter tussen de tien en vijftien jaar. We kunnen dan de kaakgroei nog beïnvloeden en we kunnen de ruimte gebruiken die vrijkomt tijdens het wisselen.

Kosten

Tandartsen en orthodontisten bepalen niet zelf hun tarieven. De tarieven worden landelijk door de overheid vastgesteld (NZa). Voor aanvang van de behandeling ontvangt u een kostenoverzicht. Nota’s gaan meestal rechtstreeks naar uw verzekeraar. Afhankelijk van de voorwaarden van uw verzekeringspolis, krijgt u soms geen nota, soms een deelnota, soms de volledige nota thuisgestuurd. 

Verzekeringen

Elke verzekeraar heeft diverse aanvullende pakketten waarin orthodontie is opgenomen. Voor een overzicht kunt u kijken op www.vergelijkmondzorg.nl/orthodontie. Orthodontie zit niet in de basisverzekering (op een heel enkele uitzondering na).

Inschrijven

Inschrijven kan telefonisch maar beter nog d.m.v. het digitale aanmeldformulier https://www.orthodontics.nl/orthodontie/aanmelden.php. U ontvangt dan van ons een schriftelijke uitnodiging voor een eerste consult

 

De kindertandarts

Alle kinderen (tot 17 jaar) kunnen bij Kindertandheelkunde terecht voor tandheelkundige zorg.

lees meer

Spoed­gevallen

Patiënten ingeschreven in onze praktijk kunnen voor spoedgevallen bellen met onze polikliniek Tandheelkunde:

 • Nijmegen tandarts: (024) 361 4126
 • Nijmegen orthodontist: (024) 361 4072
 • Arnhem tandarts: (026) 365 8107
Lees meer

Spoed­gevallen

Patiënten ingeschreven in onze praktijk kunnen voor spoedgevallen bellen met onze polikliniek Tandheelkunde:
 • Nijmegen tandarts:
  (024) 361 4126
 • Nijmegen orthodontist
  (024) 361 4072
 • Arnhem tandarts:
  (026) 365 8107

Bel voor overige patiëntvragen:

 • Nijmegen Onderwijspraktijk:
  (024) 361 88 15
 • Nijmegen CBT:
  (024) 361 40 27
 • Nijmegen CCT:
  (024) 361 40 27
 • Nijmegen Orthodontie:
  (024) 361 40 72
 • Nijmegen Schisis:
  (024) 361 40 72
 • Arnhem:
  (026) 365 81 07

Informatie­folders

Bekijk hier folders van de afdeling Tandheelkunde.

lees meer

Tarieven Tandheelkunde

Hier vindt u de tarievenlijsten voor de verschillende afdelingen binnen Tandheelkunde.

lees meer

Tarieven Tandheelkunde

Hier vindt u de tarievenlijsten voor de verschillende afdelingen binnen Tandheelkunde:

Onze centra


Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde

In het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde (CBT) behandelen tandartsen, tandarts-assistenten en mondhygiënisten mensen met bijzondere tandheelkundige problemen.

lees meer

Centrum voor Complexe tandheelkunde

Wij behandelen problemen op het gebied van cariës en gebitsslijtage, implantologie, parodontologie alsmede restauratieve en cosmetische tandheelkunde.

lees meer

Waarom Naar het Radboudumc

 • alle specialisten onder 1 dak
 • de nieuwste technieken
 • tandartsen in opleiding
Lees meer

Waarom Naar het Radboudumc

Kiest u voor behandeling in onze praktijk, dan kunt u rekenen op:
 • De nieuwste technieken: Wij zijn onderdeel van een academisch ziekenhuis en doen voortdurend wetenschappelijk onderzoek. Daarmee houden wij onze kennis en kunde up-to-date, zodat we u de beste zorg kunnen bieden. 
 • Alle specialisten onder één dak: Als blijkt dat u specialistische zorg nodig hebt, hebben wij daarvoor alle disciplines in huis. Denkt u bijvoorbeeld aan orthodontie, cosmetische behandelingen of behandeling van gehandicapten.
 • In onze praktijk wordt u behandeld door tandartsen in opleiding. Zij kunnen alle tijd voor u nemen. Daardoor is onze praktijk ook uitermate geschikt voor bijvoorbeeld angstige kinderen. 
inloggen