Radboudumc Tandheelkunde

Bezoekadres

Philips van Leydenlaan 25
6525EX Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Philips van Leydenlaan 25
Ga naar binnen bij: Tandheelkunde
Ga naar Gebouw Tandheelkunde, Verdieping 0 en volg route 308
Afdelingen Tandheelkunde De kindertandarts

Over kindertandheelkunde

Alle kinderen (tot 18 jaar) kunnen bij Kindertandheelkunde terecht voor tandheelkundige zorg. lees meer

Over kindertandheelkunde

Alle kinderen, van het eerste doorkomende tandje tot 18 jaar kunnen bij JTV Mondzorg voor kids  terecht voor tandheelkundige zorg. U kunt uw kind rechtstreeks aanmelden via www.mondzorgvoorkids.nl , maar ook uw tandarts kan u doorverwijzen. Kinderen die speciale aandacht nodig hebben, zijn bij ons aan het juiste adres. Bijvoorbeeld kinderen die veel problemen hebben met hun tanden of die erg angstig zijn voor de tandarts. Bij JTV Mondzorg voor kids werken namelijk tandartsen, kindertandverzorgenden, mondhygiënisten en (preventie)assistenten die vanuit hun hart bewust hebben gekozen voor het werken met kinderen. Door de kindvriendelijke benadering ervaren jonge kinderen dat het heel gewoon is om naar de tandarts te gaan. Bij JTV Mondzorg voor kids kijken professionals niet op de klok, maar nemen de tijd om met uw kind te praten in begrijpelijke taal. Na het tandartsbezoek krijgt uw kind altijd een tandenborstel en een cadeautje.

Om kinderen spelenderwijs goed mondzorggedrag te leren maakt JTV Mondzorg voor kids gebruik van het Glansje kidspreventiepakket. Het Glansje kidspreventieconcept is ontwikkeld door professionals: tandartsen, preventie-assistenten, pedagogen, diëtisten, mondhygiënisten, logopedisten en professionals gespecialiseerd in communicatie met kinderen en hun omgeving. Bovendien is Glansje getoetst aan kinderen die onder meer een bijdrage hebben geleverd aan de illustraties en animaties.

Unieke onderdelen van Glansje zijn onder meer een preventiekit met tandenborstel en tandpasta plus een minisprookje over prinses Glansje met haar stralende glimlach. Bijzonder is ook de ‘Avonturen van Glansje & Tom’ poets-app; In de vorm van 360 leuke mini games leren kinderen goed poetsen en worden zich bewust van voeding. Gratis te downloaden in de App store of Google Play Store. 

Contact

JTV Mondzorg voor kids

(024) 388 94 03
contactformulier

Radboudumc Tandheelkunde

Ingang: Tandheelkunde
Gebouw: Tandheelkunde
Verdieping: 0
Route: 308

bekijk route

Uw eerste bezoek

Bij het maken van een afspraak, vragen wij uw toestemming voor een behandeling van uw kind(eren) in de onderwijssetting. Geeft u toestemming, dan kunnen wij een afspraak voor uw kind(eren) op de 1e etage van het Kliniekenplein maken. lees meer

Uw eerste bezoek

Bij het maken van een afspraak, vragen wij uw toestemming voor een behandeling van uw kind(eren) in de onderwijssetting. Geeft u toestemming, dan kunnen wij een afspraak voor uw kind(eren) op de 1e etage van het Kliniekenplein maken. Of dat ook gebeurt, hangt af van de onderwijsplanning. Geeft u geen toestemming? Dan registreren wij dit in uw patiëntdossier en ontvangt u uitsluitend uitnodigingen voor een consult en/of behandeling bij JTV Mondzorg voor kids in onze zelfstandige praktijk op de begane grond van het Kliniekenplein.

Wilt u uw keuze later  – na een mogelijke afspraak in de onderwijsomgeving – toch wijzigen, dan kunt u dit te allen tijde telefonisch of per email aangeven. U kunt dit ook direct, na uw afspraak, aangeven bij de medewerker van JTV Mondzorg voor kids in de onderwijsomgeving. Zij wijzigt dan de door u gegeven toestemming in het patiëntdossier. 

Waarom naar het Radboudumc?

Tandheelkunde Radboudumc en JTV Mondzorg voor kids werken samen aan de beste mondzorg voor kinderen, nu en in de toekomst.

lees meer

Waarom naar het Radboudumc?

Tandheelkunde Radboudumc en JTV Mondzorg voor kids werken samen aan de beste mondzorg voor kinderen, nu en in de toekomst. Wij behandelen kinderen vanaf het doorkomen van het eerste tandje tot het bereiken van de leeftijd van 18 jaar. Uitgangspunt voor de behandeling is de ontwikkeling van duurzaam verantwoord mondzorggedrag (preventie), steeds rekening houdend met de specifieke eigenschappen van uw kind. Wij maken hierbij ook gebruik van het Kidsconcept Glansje. Zie ook www.glansje.nl.

Hulp bij de gebitsverzorging van uw kind

Kinderen in de tandartsstoel vragen vaak veel geduld en tijd. Zowel bij JTV Mondzorg voor kids op het Kliniekenplein als bij JTV Mondzorg voor kids in de onderwijsomgeving, dan in samenwerking met Radboudumc en de AKMA, nemen we alle tijd om uw kind te laten wennen aan een tandheelkundige setting. De behandelingen verlopen daarom in een rustige, relaxte sfeer en we besteden veel aandacht aan voorlichting en instructie. Ook als het gaat om eet- en drinkgedrag, immers leef- en eetgewoonten bepalen voor een groot deel de gebitssituatie van uw kind. Daarom nemen de ouders bij ons een belangrijke plaats in. U kunt bij ons terecht voor alle vragen over hoe u het gebit van uw kind het beste kunt verzorgen.

JTV Mondzorg voor kids
Radboudumc Tandheelkunde
afd. Kliniekenplein
Philips van Leydenlaan 25
6525 EX Nijmegen

T: (024) 388 94 03
E: nijmegen@mondzorgvoorkids.nl
 


Amalia kinder­ziekenhuis

Het Amalia kinderziekenhuis is onderdeel van het Radboudumc. Jaarlijks behandelen wij ongeveer 25.000 kinderen tussen 0 en 18 jaar.

lees meer

Hoe kunt u uw kind helpen?

Uw kind kan de afspraak in het ziekenhuis spannend vinden. Het helpt om te praten over iets dat uw kind leuk vindt.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet