Onderzoeken Voortplantingsgeneeskunde

SelecTIMO studie resultaten

De resultaten van de Nederlandse multicenter studie SelecTIMO over de toepassing van time-lapse monitoring in het IVF laboratorium zijn in maart 2023 gepubliceerd in The Lancet.

naar het bericht op de website van Freya

Wetenschap­pelijk onderzoek met overgebleven embryo’s

Om de effectiviteit en veiligheid van IVF behandelingen te verbeteren, doen de IVF centra in de Amsterdam UMC (locatie AMC en VUmc) en het Radboudumc onderzoek naar een nieuwe kweekvloeistof waarin embryo’s tijdens een IVF behandeling gekweekt kunnen worden. lees meer

Wetenschap­pelijk onderzoek met overgebleven embryo’s

Om de effectiviteit en veiligheid van IVF behandelingen te verbeteren, doen de IVF centra in de Amsterdam UMC (locatie AMC en VUmc) en het Radboudumc onderzoek naar een nieuwe kweekvloeistof waarin embryo’s tijdens een IVF behandeling gekweekt kunnen worden. Voor dit onderzoek worden embryo’s gebruikt die zijn overgebleven na een IVF behandeling en gedoneerd zijn voor wetenschappelijk onderzoek. Deze embryo’s worden na ontdooien gekweekt in één van de vier verschillende kweekvloeistoffen. Eén van de vloeistoffen is een standaard embryo kweekvloeistof die gebruikt wordt in diverse IVF centra wereldwijd. Drie andere kweekvloeistoffen zijn nieuw ontwikkeld en lijken meer op de natuurlijke omgeving van embryo’s in de baarmoeder van gezonde vrouwen. Wij onderzoeken of embryo’s beter ontwikkelen in deze nieuw ontwikkelde kweekvloeistoffen. Na een kweek van maximaal 6 dagen worden de embryo’s vernietigd. De embryo’s zullen nooit gebruikt worden voor implantatie in de baarmoeder. Dit onderzoek is goedgekeurd door de Centrale Commissie Mensgebonden Onderzoek (www.ccmo.nl) en zal plaatsvinden van 01-06-2020 tot 01-06-2023.
 

Lange termijn gezondheid van IVF-kinderen

Het Radboudumc neemt deel aan de studie naar lange termijn gezondheid van IVF-kinderen. lees meer

Lange termijn gezondheid van IVF-kinderen

Het Radboudumc doet mee aan een landelijke studie naar de lange termijn gezondheid van kinderen geboren na vruchtbaarheidsbehandelingen (in vitro fertilisatie [IVF] en intracytoplasmatische sperma injectie [ICSI]) van moeders die zijn behandeld in de periode 1983-2010. Om dit te kunnen onderzoeken zullen gegevens van IVF- en ICSI-kinderen samengevoegd worden met gegevens over academische ontwikkeling, diabetes, astma en overlijden, welke verzameld worden door koppeling met het Centraal Bureau voor de Statistiek. De resultaten van deze studie zullen een belangrijke bijdrage leveren aan de kennis over de mogelijke lange termijn gevolgen op de gezondheid van kinderen geboren na vruchtbaarheidsbehandelingen.


De studie voldoet aan de huidige privacywet (Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)).
Meer informatie kunt u vinden op: www.omega-onderzoek.nl.

Indien u niet wenst dat uw gegevens en/of die van uw kind(eren) worden meegenomen in dit onderzoek dan kunt u zich afmelden bij dr. Liliana Ramos (klinisch embryoloog) via liliana.ramos@radboudumc.nl.


ART-kinderkanker studie

Het Radboudumc neemt deel aan de ART-kinderkanker studie. lees meer

ART-kinderkanker studie

Het Radboudumc doet mee aan een landelijke studie naar het risico op kanker bij kinderen geboren na vruchtbaarheidsbehandelingen (in vitro fertilisatie (IVF) en intracytoplasmatische sperma injectie (ICSI)) van moeders die zijn behandeld in de periode 2001-2012. Om dit te kunnen onderzoeken zullen gegevens van IVF- en ICSI-kinderen samengevoegd worden met gegevens over kanker, welke verzameld worden door koppeling  met de Nederlandse Kankerregistratie. De resultaten van deze studie zullen een belangrijke bijdrage leveren aan de kennis over de mogelijke langtermijn gevolgen op de gezondheid van kinderen verwekt met vruchtbaarheidsbehandelingen.


De studie voldoet aan de huidige privacywet (Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)).

Indien u niet wenst dat uw gegevens en/of die van uw kind(eren) worden meegenomen in dit onderzoek dan kunt u zich afmelden bij dr. Liliana Ramos (klinisch embryoloog) via liliana.ramos@radboudumc.nl.
 

  • Medewerkers
  • Intranet