ADAPT Op Maat

ADAPT Op Maat is een studie die onderzoek verricht naar het lichamelijk functioneren van mensen met de ziekte van Parkinson en mensen met COPD.

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, laat het ons weten

lees meer

Contact

Heeft u vragen over het onderzoek? Neem dan gerust contact op met het onderzoeksteam via de Parkinson Op Maat helpdesk:

E-mail: adapt@radboudumc.nl

Tel: (024) 8080141 (op werkdagen van 12-16 uur)

 


Waarom is dit onderzoek nodig?

Om een beter beeld te krijgen van het lichamelijk functioneren in het dagelijks leven willen de onderzoekers van ADAPT Op Maat kijken of het mogelijk is om looptesten uit te voeren in de thuissituatie met behulp van draagbare sensoren. Dit zou zorgverleners in de toekomst kunnen helpen om meer inzicht te krijgen in hun patiƫnten en betere zorg op maat te leveren.

lees meer

Waarom is dit onderzoek nodig?

Lichamelijk functioneren kunnen we meten door verschillende testen, waaronder looptesten, uit te voeren in de fysiotherapiepraktijk of in het ziekenhuis. Om een nog beter en vollediger inzicht te krijgen in het lichamelijk functioneren in het dagelijks leven, willen we de looptesten ook in de thuisomgeving gaan uitvoeren.

Voor het uitvoeren van de looptesten gebruiken we in deze studie het onderzoekshorloge van het Amerikaanse bedrijf Verily Life Sciences. Dit onderzoekshorloge meet onder andere uw lichaamsbewegingen, hartslag, huidtemperatuur en de luchtvochtigheid. We verwachten dat we met behulp van een onderzoekshorloge beter in staat zijn om veranderingen in het lichamelijk functioneren nauwkeurig te meten. Met die kennis willen we er uiteindelijk voor zorgen dat we (nieuwe) behandelingen in de toekomst beter op maat kunnen maken.

  • Medewerkers
  • Intranet