Deelnemers gezocht Bijdragen aan onderzoek

Overzicht van zowel de onderzoeken waarvoor wij nog deelnemers zoeken als de onderzoeken waar we voldoende deelnemers hebben vindt u hier.

Aanmelden Voor deelname aan onderzoek

Mocht u geïnteresseerd zijn om aan onderzoek mee te doen, dan kunt u een vrijblijvend gesprek aanvragen. 

Aanmelden

Contact & route

Contact met onze helpdesk? Of wilt u de route weten?

lees meer

Onderzoeken waarvoor deelnemers nodig zijn


LUMA

Onderzoek naar een nieuw medicijn voor de ziekte van Parkinson

lees meer

AHEAD Op Maat

Onderzoek naar depressie bij de ziekte van Parkinson.

 

lees meer

PPMI Prodromal onderzoek

Het doel van het PPMI prodromal onderzoek is om een beter beeld te krijgen van de manier waarop parkinson zich in de loop van de tijd ontwikkelt.

lees meer

Geuronderzoek

Reukverlies kan een vroeg signaal zijn van een hersenziekte. Dit onderzoek kijkt bij mensen zonder parkinson diagnose, naar de link tussen reukverlies en het risico op de ziekte van Parkinson.

lees meer

IRLAB

Het doel van dit onderzoek is om te evalueren of pirepemat, een middel waarvoor nog geen vergunning is verleend, het evenwicht kan verbeteren waardoor het mogelijk is dat u minder vaak valt.

lees meer

Art CAP

Onderzoek naar veranderende kracht van kunst en creatief bezig zijn bij de ziekte van Parkinson.

lees meer

Angstgerelateerde bevriezing bij het lopen

Een kortdurende behandeling, gericht op het verminderen van angst en stress bij bevriezen van lopen. Onderzocht wordt of deze behandeling effectief is om het bevriezen van lopen te verminderen.

lees meer

AADC-TDC

Onderzoek naar parkinson, darmen en medicijnen.

 

lees meer

UNITE-PD

Het in kaart brengen van de neurale mechanismen die ten grondslag liggen aan compensatiestrategieën bij loopstoornissen door de ziekte van Parkinson.

lees meer

STEPWISE

Mensen met de ziekte van Parkinson met behulp van een motiverende app op de mobiele telefoon meer laten bewegen.

lees meer

MIND-PD

De effecten van directe en langdurige stress op de ziekte van Parkinson in kaart brengen.

lees meer

Slow-SPEED

Mensen met een REM-slaap gedragsstoornis, die géén parkinson hebben, gedurende twee jaar meer laten bewegen met behulp van een motiverende app en een onderzoekshorloge van Fitbit.

lees meer

Onderzoeken met voldoende deelnemers


Parkinson Op Maat-onderzoek

De Parkinson Op Maat-onderzoek is een onderzoek naar het ontstaan en verloop van de ziekte van Parkinson. Door een grote groep mensen met parkinson twee jaar lang te volgen, willen we nieuwe kennis opdoen en een basis leggen voor persoonsgerichte behandelingen.

lees meer

Parkinson Op Maat De Novo

Met Parkinson Op Maat De Novo gaan we op zoek naar de gouden graadmeter voor de ziekte van Parkinson. Om parkinson in de toekomst op een betrouwbare en objectieve manier te kunnen meten en zo beter onderzoek te kunnen doen.

lees meer

ADAPT Op Maat

Het doel van ADAPT Op Maat is om meer inzicht te krijgen in het lichamelijk functioneren in het dagelijks leven van mensen met een chronische aandoening. Het onderzoek richt zich specifiek op mensen met de ziekte van Parkinson en mensen met COPD.

lees meer

Het PPMI Parkinson onderzoek

Het doel van het PPMI-onderzoek is om een beter beeld te krijgen van de manier waarop parkinson zich in de loop van de tijd ontwikkelt.

lees meer

PSP Op Maat

Met PSP Op Maat (voorheen Parkinson Op Maat PSP-studie) willen we een nieuwe graadmeter voor PSP ontwikkelen. Hiermee kan deze vorm van parkinsonisme betrouwbaar en objectief worden gemeten. Uiteindelijk kunnen we zo beter onderzoek doen naar (nieuwe medicijnen voor) PSP.

lees meer

De Orchestra-studie

In de Orchestra-studie wordt onderzocht of de experimentele studiemedicatie UCB0599 de progressie van de ziekte van Parkinson kan vertragen.

lees meer

Roche onderzoek

Roche heeft een medisch-wetenschappelijk onderzoek opgezet voor de behandeling van de ziekte van Parkinson in verschillende ziekenhuizen in meerdere landen, onder andere in de VS, het Verenigd Koninkrijk en Nederland.

lees meer

Heads-Up

Het slapen met een verhoogd hoofdeinde om bloeddrukproblemen te verlichten.

lees meer

Talisman

Wat is de invloed van het nabootsen van een verblijf op hoogte, zoals in de bergen, op parkinsonsymptomen en conditie?

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet