Het PPMI Parkinson Het onderzoek naar het verloop van de ziekte van Parkinson in de loop van de tijd

Op deze pagina leest u meer over het internationale PPMI onderzoek van de Michael J. Fox Foundation. Wij nemen deel aan het PPMI onderzoek bij patienten met de ziekte van Parkinson.


Folder PPMI Parkinson

Bekijk hier de folder van het PPMI Parkinson onderzoek.

lees meer


Interview PPMI Parkinson onderzoek Interview met James Gibaldi van de Michael J. Fox Foundation

Uit het Parkinson Magazine - oktober 2021 van de Parkinson Vereniging

lees meer

Interview PPMI Parkinson onderzoek Interview met James Gibaldi van de Michael J. Fox Foundation

In dit artikel uit het Parkinson Magazine van de Parkinson Vereniging kunt u een interview met James Gibaldi van de Michael J. Fox Foundation lezen, hij vertelt hierin meer over het PPMI-onderzoek. 

Klik hier om het artikel te lezen


Officiële website

Kijk voor meer informatie over het PPMI onderzoek op de officiële website. Let op: deze website is in het Engels. Een Nederlandstalige website is in ontwikkeling.

naar de website

Het PPMI Parkinson onderzoek Onderzoek om een beter beeld te krijgen naar de ontwikkeling van parkinson

Met het PPMI Parkinson onderzoek is in de afgelopen tien jaar al belangrijke nieuwe kennis over de ziekte van Parkinson opgedaan. Dit onderzoek heeft op dit moment voldoende deelnemers. 

lees meer

Het PPMI Parkinson onderzoek Onderzoek om een beter beeld te krijgen naar de ontwikkeling van parkinson

Het PPMI onderzoek is een internationaal initiatief van de Amerikaanse Michael J. Fox Foundation. In de afgelopen tien jaar hebben hier meer dan 1400 deelnemers aan meegedaan en is er al belangrijke nieuwe kennis over de ziekte van Parkinson opgedaan. 

Het PPMI onderzoek wordt nu verlengd en is op zoek naar nieuwe deelnemers. Het team van Parkinson Op Maat mag hieraan meewerken en in Nederland deelnemers zien. Het doel van deze uitbreiding is om een nog beter en meer gedetailleerd beeld te krijgen van de manier waarop de ziekte van Parkinson zich in de loop van de tijd ontwikkelt.

Uiteindelijk kunnen de resultaten van het PPMI onderzoek bijdragen aan belangrijke vooruitgang op alle onderdelen van de zorg: van het vroeg identificeren van mensen die risico lopen op het ontwikkelen van parkinson tot innovatieve nieuwe behandelingen die de kwaliteit van leven van mensen met parkinson kunnen verbeteren en de progressie van de ziekte kunnen afremmen.

Momenteel hebben we voldoende aanmeldingen voor dit onderzoek. Mocht u geintresseerd zijn in deelname in een van onze andere onderzoeken dan kunt u zich hier aanmelden voor oriënterend gesprek

Eén van onze onderzoek medewerkers zal dan contact met u gaan opnemen.

  • Medewerkers
  • Intranet