19 april 2018

Zoals wij u in oktober 2017 al lieten weten, opent op 18 mei 2018 het Prinses Máxima Centrum (PMC) voor kinderoncologie in Utrecht. Vanaf dat moment is alle kinderoncologische zorg in Nederland ondergebracht in dit nieuwe ziekenhuis. Op 1 juni 2018 verhuizen de kinderen die opgenomen zijn in het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis per ambulance naar het Prinses Máxima Centrum. Vanaf dat moment vindt alle poliklinische zorg ook daar plaats. De kinderoncologen van het Amalia kinderziekenhuis werken vanaf 1 juni ook in het Prinses Máxima Centrum.

Wat betekent dit voor uw praktijk?

Nieuwe patiënten met een aangetoonde maligniteit of een zeer sterke verdenking op een maligniteit verwijst u per 1 juni 2018 direct naar het Prinses Máxima Centrum. Daar wordt uw patiënt gezien. Bij vragen kunt u contact opnemen met het Prinses Maxima Centrum via het algemene nummer: 088 972 72 72. Twijfelt u of er sprake is van een maligniteit? Dan kunt u zoals gebruikelijk doorverwijzen naar het Radboudumc.
Tot 1 juni 2018 is de kinderoncoloog in het Amalia kinderziekenhuis verantwoordelijk voor de kinderen met (een verdenking op) een maligniteit. U kunt de dienstdoende kinderoncoloog tot 1 juni 2018 bereiken via 024 366 73 03. Op de website van het PMC vindt u altijd alle (actuele) informatie voor verwijzers.

Shared Care in het Amalia kinderziekenhuis

Na 1 juni 2018 blijft het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis Shared Care centrum, in nauwe samenwerking met het Prinses Máxima Centrum. Shared care betekent dat wij onder andere korte, poliklinische chemotherapiekuren en opvang bij acute complicaties dichtbij huis blijven bieden, echter alles onder regie van het Prinses Máxima Centrum.
 
Kinderartsen Koen van Aerde en Anne Dittrich zijn bij deze zorg betrokken, samen met verpleegkundig specialisten Christel van Riel en Rianne Koning en kinderoncologie verpleegkundigen. Patiënten die na behandeling van kanker op de kinderleeftijd op de LATER polikliniek komen, blijven deze begeleiding vanuit het Radboudumc ontvangen. 
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer informatie

Meer nieuws


Bereikbaarheid Radboudumc tijdens Vierdaagse-week

8 juli 2019

Het Radboudumc is tijdens de Vierdaagse (16-19 juli) bereikbaar, maar houdt u rekening met een langere reistijd. We raden u aan uw route vooraf goed uit te stippelen. Op verschillende plaatsen in de stad wordt u omgeleid.

lees meer

Gezamenlijke besluitvorming bij patiënten met kanker

4 juli 2019

In april is onze polikliniek Medische Oncologie gestart met een nieuwe werkwijze in gezamenlijk besluitvorming. Hier gaat u, als huisarts, mogelijk ook iets van merken. Omdat het hierbij vooral gaat over de context van de patiënt, is nauwe afstemming met en betrokkenheid van u onmisbaar.

lees meer

Depressie Connect: een nieuwe online community rondom depressie

21 juni 2019

Hoe kunnen kennis en ervaring van mensen die een depressie hebben gehad het beste ingezet worden voor anderen? ‘Depressie Connect’, een nieuwe online community, helpt hierbij. Je kunt je vanaf vandaag aanmelden.

lees meer

Afweercellen herinneren zich een hoog cholesterolgehalte Na verlaging cholesterol blijven afweercellen toch overactief

14 juni 2019

Zelfs als statines een te hoog cholesterol bij patiënten hebben verlaagd, is de kans op hart- en vaatziekten nog altijd verhoogd. Bepaalde afweercellen dragen daar mogelijk aan bij. Hun geheugen is de boosdoener, zo schrijven ze in Cell Metabolism.

lees meer

Studie naar pijn op de borst

4 april 2019

Op 1 maart startte de ARTICA-studie naar patiënten met pijn op de borst die vooraf een laag risico hebben op een acuut coronair syndroom. Mogelijk raakt u bij deze studie betrokken.

lees meer

Seksueel geweld bij mannen

4 april 2019

Wist u dat één op de vijf mannen ooit grensoverschrijdend gedrag meegemaakt heeft? Goede zorg, zo snel mogelijk na het voorval, is van groot belang. Het Centrum Seksueel Geweld biedt deze zorg. Bekijk hier de verwijsmogelijkheden.

lees meer