19 april 2018

Zoals wij u in oktober 2017 al lieten weten, opent op 18 mei 2018 het Prinses Máxima Centrum (PMC) voor kinderoncologie in Utrecht. Vanaf dat moment is alle kinderoncologische zorg in Nederland ondergebracht in dit nieuwe ziekenhuis. Op 1 juni 2018 verhuizen de kinderen die opgenomen zijn in het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis per ambulance naar het Prinses Máxima Centrum. Vanaf dat moment vindt alle poliklinische zorg ook daar plaats. De kinderoncologen van het Amalia kinderziekenhuis werken vanaf 1 juni ook in het Prinses Máxima Centrum.

Wat betekent dit voor uw praktijk?

Nieuwe patiënten met een aangetoonde maligniteit of een zeer sterke verdenking op een maligniteit verwijst u per 1 juni 2018 direct naar het Prinses Máxima Centrum. Daar wordt uw patiënt gezien. Bij vragen kunt u contact opnemen met het Prinses Maxima Centrum via het algemene nummer: 088 972 72 72. Twijfelt u of er sprake is van een maligniteit? Dan kunt u zoals gebruikelijk doorverwijzen naar het Radboudumc.
Tot 1 juni 2018 is de kinderoncoloog in het Amalia kinderziekenhuis verantwoordelijk voor de kinderen met (een verdenking op) een maligniteit. U kunt de dienstdoende kinderoncoloog tot 1 juni 2018 bereiken via 024 366 73 03. Op de website van het PMC vindt u altijd alle (actuele) informatie voor verwijzers.

Shared Care in het Amalia kinderziekenhuis

Na 1 juni 2018 blijft het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis Shared Care centrum, in nauwe samenwerking met het Prinses Máxima Centrum. Shared care betekent dat wij onder andere korte, poliklinische chemotherapiekuren en opvang bij acute complicaties dichtbij huis blijven bieden, echter alles onder regie van het Prinses Máxima Centrum.
 
Kinderartsen Koen van Aerde en Anne Dittrich zijn bij deze zorg betrokken, samen met verpleegkundig specialisten Christel van Riel en Rianne Koning en kinderoncologie verpleegkundigen. Patiënten die na behandeling van kanker op de kinderleeftijd op de LATER polikliniek komen, blijven deze begeleiding vanuit het Radboudumc ontvangen. 

Meer informatie

Meer nieuws


Studie naar pijn op de borst

4 april 2019

Op 1 maart startte de ARTICA-studie naar patiënten met pijn op de borst die vooraf een laag risico hebben op een acuut coronair syndroom. Mogelijk raakt u bij deze studie betrokken.

lees meer

Seksueel geweld bij mannen

4 april 2019

Wist u dat één op de vijf mannen ooit grensoverschrijdend gedrag meegemaakt heeft? Goede zorg, zo snel mogelijk na het voorval, is van groot belang. Het Centrum Seksueel Geweld biedt deze zorg. Bekijk hier de verwijsmogelijkheden.

lees meer

Hiv voorkomen met PrEP

4 april 2019

Verpleegkundig specialist Karin Grintjes van ons hiv-behandelcentrum vertelt over PrEP en wijst op de hiv-indicatoren.

lees meer

Nuttige nieuwe test voor Parkinson

27 maart 2019

In vroege stadia kan het lastig zijn om Parkinson te onderscheiden van andere aandoeningen die er identiek lijken uit te zien. Onderzoekers van het Radboudumc en Britse collega's beschrijven een nieuwe test die snel en betrouwbaar kan aangeven of iemand Parkinson heeft.

lees meer

Tuberculosemedicijn veilig in hogere dosering Te lage dosering rifampicine kan juist bijdragen aan multiresistente tuberculose

25 maart 2019

Onderzoekers van het Radboudumc schrijven in het wetenschapsblad PlosOne dat ze een groep patiënten met ernstige tuberculose aanzienlijk hogere doseringen hebben voorgeschreven. De doseringen bleken veilig en goed te verdragen.

lees meer