10 september 2017

Het Radboudumc werkt al jaren samen met het Prinses Máxima Centrum om in Utrecht de kinderoncologische zorg te concentreren. Dit zal in mei 2018 volledig in gebruik zijn. Wat betekent dat voor de kinderoncologische zorg in het Radboudumc en uw verwijzing?

Eind 2014 is landelijk besloten de kinderoncologische zorg te concentreren in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Het Radboudumc werkt sindsdien constructief samen met het Prinses Máxima Centrum en zorgverzekeraars aan de concentratie van kinderoncologische zorg in Utrecht. Het Prinses Máxima Centrum  zal, naar verwachting, per 18 mei 2018 volledig in gebruik zijn. Vanaf mei 2018 fungeert het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis formeel als zogenoemd shared care center voor kinderoncologie in het Prinses Máxima Centrum.

Kinderoncologie in het Radboudumc tot mei 2018

Tot mei 2018 blijft de kinderoncologische zorg in het Radboudumc zoals u dat gewend bent. Achter de schermen werken het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis en het Prinses Máxima Centrum samen aan een optimale overgang van onderdelen van de behandeling van kinderen met kanker.

Kinderoncologische zorg per mei 2018

Per mei 2018 beperkt het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis zich tot poliklinische en dagbehandeling activiteiten, zoals (bloed)controles en het toedienen van chemotherapie. Klinische activiteiten zijn hier alleen als het gaat om complicaties bij de behandeling voor kinderen uit onze directe regio en diagnostiek bij een kind met verdenking op kanker. Ook blijft de poli LATER binnen het Radboudumc, waar kinderen na het einde van de behandeling structureel gezien worden ter screening op late complicaties van de behandeling.

Meer nieuws


Passende zorg op de Intensive Care

1 maart 2024

Vanuit het Integraal Zorgakkoord is ‘passende zorg’ een opdracht waar alle gezondheidsprofessionals invulling aan moeten geven. Ook de IC-zorg moet veranderen naar meer passende, persoonsgerichte zorg. U kunt daaraan bijdragen.

lees meer

Neusspray voor ernstige depressie

7 november 2023

Patiënten met een moeilijk behandelbare depressie kunnen bij de afdeling Psychiatrie terecht voor een behandeling met esketamine neusspray. Deze nieuwe behandeling wordt vergoed door alle verzekeraars.

lees meer

Mindfulness voor jongeren met psychische klachten

3 november 2023

Jongeren die voor hun psychische klachten hulp zoeken, kunnen naar het Radboudumc voor een mindfulness training. Deze wordt in het kader van een studie gratis aangeboden.

lees meer

Roze wolk niet voor alle ouders  Radboudumc en GGD starten samenwerking om postpartum depressie sneller te signaleren

21 september 2023

Het is belangrijk dat een postpartum depressie snel wordt gesignaleerd. Het Radboudumc en GGD Gelderland-Zuid werken samen om dit mogelijk te maken. Een vragenlijst moet ouders helpen dit bespreekbaar te maken.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet