18 juni 2018

Verwijst u een patiënt voor de zorgvragen artritis, degeneratieve aandoeningen, inflammatoire rugaandoeningen, osteoporose/botziekten en weke delen aandoeningen via ZorgDomein naar het Radboudumc? Dan wordt uw patiënt voortaan rechtstreeks opgeroepen door de afdeling Reumatologie van de Sint Maartenskliniek. ZorgDomein is hierop aangepast.

Het Radboudumc en de Sint Maartenskliniek (SMK) gaan steeds intensiever samenwerken, onder andere op het gebied van de reumatologie. Het Radboudumc legt onder andere de focus op de zorg voor patiënten met systemische auto-immuunziekten en/of complexe comorbiditeiten. In goed overleg en nauwe samenwerking met de SMK worden nieuw verwezen patiënten die niet behoren tot deze groepen door ons gewezen op de kortere wachttijden in de SMK.
 
Naar aanleiding van deze ontwikkelingen is ZorgDomein voor de afdeling Reumatische Ziekten opnieuw ingericht:
  • De verwijzing voor enkele zorgvragen worden direct doorgesluisd naar het ZorgDomein van de Sint Maartenskliniek:
    • artritis
    • degeneratieve aandoeningen
    • inflammatoire rugaandoeningen
    • osteoporose/botziekten
    • weke delen aandoeningen
Deze patiënten worden voortaan rechtstreeks opgeroepen door de afdeling Reumatologie van de Sint Maartenskliniek.
  • Misschien heeft u redenen waarom uw patiënt toch in het Radboudumc gezien moet worden. Bijvoorbeeld omdat uw patiënt bij meerdere specialisten in ons ziekenhuis bekend is. Dan kunt u toch naar het Radboudumc verwijzen via het zorgproduct ‘Overige zorgvragen’.
  • Er zijn twee nieuwe zorgvragen voor verwijzing toegevoegd:
    • Verwijzing voor patiënten met een fenomeen van Raynaud (verminderde bloedstroom naar vingers of tenen) en waarbij er een verdenking is op een secundair fenomeen van Raynaud, of waarbij er een indicatie is voor aanvullende behandeling en educatie. In het Radboudumc vindt dan een nagelriemcapillairoscopie en een consult door een reumatoloog (i.o.) plaats.
    • Verwijzing voor een second opinion. Onze voorkeur gaat uit naar verwijzing via de behandelend specialist van uw patiënt. U kunt echter zelf ook een second opinion aanvragen. Stuur dan relevante verwijsdocumenten over voorgeschiedenis en eerder uitgevoerde onderzoeken en behandelingen mee via ZorgDomein. 
Na verwijzing worden alle patiënten rechtstreeks opgeroepen, zowel in de SMK als in het Radboudumc. Patiënten hoeven hiervoor niet meer zelf te bellen. 

Vragen?

Bij twijfel over een indicatiestelling voor een verwijzing naar het Radboudumc of de Sint Maartenskliniek kunt u altijd overleggen met de dienstdoende reumatoloog (i.o.):
  • Radboudumc, patiëntensecretariaat Reumatische Ziekten: 024-3614580
  • Sint Maartenskliniek, directe huisartsenlijn:  024-3659279

Meer nieuws


Passende zorg op de Intensive Care

1 maart 2024

Vanuit het Integraal Zorgakkoord is ‘passende zorg’ een opdracht waar alle gezondheidsprofessionals invulling aan moeten geven. Ook de IC-zorg moet veranderen naar meer passende, persoonsgerichte zorg. U kunt daaraan bijdragen.

lees meer

Neusspray voor ernstige depressie

7 november 2023

Patiënten met een moeilijk behandelbare depressie kunnen bij de afdeling Psychiatrie terecht voor een behandeling met esketamine neusspray. Deze nieuwe behandeling wordt vergoed door alle verzekeraars.

lees meer

Mindfulness voor jongeren met psychische klachten

3 november 2023

Jongeren die voor hun psychische klachten hulp zoeken, kunnen naar het Radboudumc voor een mindfulness training. Deze wordt in het kader van een studie gratis aangeboden.

lees meer

Roze wolk niet voor alle ouders  Radboudumc en GGD starten samenwerking om postpartum depressie sneller te signaleren

21 september 2023

Het is belangrijk dat een postpartum depressie snel wordt gesignaleerd. Het Radboudumc en GGD Gelderland-Zuid werken samen om dit mogelijk te maken. Een vragenlijst moet ouders helpen dit bespreekbaar te maken.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet