Nieuws Robert Takes benoemd tot hoogleraar in de Keel Neus Oorheelkunde
12 december 2019

KNO-arts en keteneigenaar hoofd-halsoncologie Robert Takes is benoemd tot hoogleraar in de Keel-, Neus-, Oorheelkunde, in het bijzonder de Hoofd-Hals Oncologie, aan de Radboud Universiteit/het Radboudumc. Hij zal zich vanuit deze positie inzetten voor de innovatie en verdere ontwikkeling van de hoog-complexe multidisciplinaire hoofd-halsoncologische zorg, het onderwijs op dit gebied en het wetenschappelijk onderzoek, met name op het gebied van kwaliteit van zorg en (translationeel) onderzoek met betrekking tot lymfklierdiagnostiek en resectieranden.

Kennis en ervaring

Robert Takes heeft zijn opleiding in 2000 binnen het LUMC voltooid waarna hij zijn loopbaan in 2001 in het Radboudumc voortzette. Hier is hij sinds 2009 als keteneigenaar verantwoordelijk voor de hoofd-halsoncologie en binnen de afdeling KNO is hij hoofd van de pijler hoofd-hals-aangezichtschirurgie. Verder is hij onder meer lid van het bestuur stafconvent van het Radboudumc. Hiernaast is hij, na tien jaar voorzitter te zijn geweest van de research-stuurgroep, sinds begin 2019 voorzitter van de Nederlandse Werkgroep Hoofd-Hals Tumoren (NWHHT). Hij is (mede)trekker geweest van landelijke initiatieven in de hoofd-halsoncologie, zoals de opzet van de kwaliteitsregistratie, Dutch Head and Neck Audit en andere multicenter (onderzoeks)projecten.
Ook is Robert Takes mede-oprichter van de International Head and Neck Scientific Group en lid van de board of directors van de Head and Neck Cancer International Group: groepen die kennisuitwisseling en het stimuleren van internationale samenwerking op het gebied van hoofd-halsoncologisch onderzoek ten doel hebben. Binnen de KNO-vereniging is hij verder onder meer actief geweest in de werkgroep hoofd-halsoncologie en -chirurgie, commissie Visitatie en kwaliteit van zorg, en bij het opstellen van de kennisagenda 2.0.
 

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer nieuws


Biomarkers in COVID-19 patiënten ondersteunen bradykinine hypothese

29 mei 2020

Onderzoek naar ontstekingsstoffen in bloed van COVID-19 patiënten ondersteunt de hypothese dat kinines een rol kunnen spelen bij de ernstige ademhalingsproblemen, schrijven onderzoekers van het Radboudumc in MedRxiv

lees meer

Satish Lubeek, dermatoloog ‘Een verdachte plek op je huid… ga naar de huisarts!’

28 mei 2020

Het aantal diagnoses van kanker is in coronatijd gehalveerd. De daling bij huidkanker was daarbij het grootst. ‘Dat hebben wij hier echt gemerkt’, zegt dermatoloog Satish Lubeek. En hij benadrukt: ‘Heb je een verdacht plekje, ga naar de huisarts!’

lees meer

Het zorgmodel van de toekomst voor chronische neurologische zorg Bas Bloem beschrijft innovatief model aan de hand van de ziekte van Parkinson

28 mei 2020

Mensen met een chronische neurologische aandoening hebben veel baat bij een patiëntgerichte benadering waarin verschillende vormen van zorg optimaal geïntegreerd zijn. Dit schrijft Bas Bloem van het Radboudumc in een artikel voor The Lancet Neurology.

lees meer

Wegafsluiting Geert Groteplein Noord vrijdag 29 mei

27 mei 2020

Op vrijdag 29 mei is het Geert Groteplein Noord afgesloten voor autoverkeer.

lees meer

Extra maatregel toegang Radboudumc Uitbreiding zorg brengt meer mensen in ons huis. Extra maatregel ingevoerd.

27 mei 2020

De uitbreiding van onze zorg brengt meer mensen in ons huis. Om risico op besmetting met het coronavirus te voorkomen voeren we een aangescherpte check uit bij alle ingangen.

lees meer

Aardse bacteriën kunnen overleven op grondstoffen uit de ruimte en minder virulent worden

25 mei 2020

. Onderzoekers van het Radboudumc schrijven in een artikel in Astrobiology dat bacteriën kunnen overleven op een ‘buitenaards dieet’, maar daardoor makkelijker herkend worden door het immuun systeem en minder virulent worden.

lees meer