2 juni 2020
Op 3 februari 2020 werd onze nieuwe Acute opname afdeling (AOA) geopend. Op deze verpleegafdeling nemen we spoedpatiënten op voor acute zorg. Het gaat om patiënten van de inwendige specialismen: Medische Oncologie, Longziekten, Nierziekten, Reumatologie, Hematologie en Interne Geneeskunde. De AOA is gericht op een snelle diagnose, het opstellen van een behandelplan en het starten van de behandeling.
 
De meeste patiënten komen via de Spoedeisende Hulp (SEH) op de AOA. Binnen 48 uur bepalen we er of patiënten naar huis, een andere verpleegafdeling of een andere zorginstelling kunnen. Met de komst van de AOA is de wachttijd voor patiënten op de SEH korter, hebben we een betere, 24/7 personele bezetting voor spoedzorg en blijft de rust op de reguliere verpleegafdelingen bewaard.

Lees meer over de Acute opname afdeling

Meer nieuws


Nieuws uit de Commissie Transmurale Samenwerking

8 juli 2020

In de vergadering van onze Commissie Transmurale Samenwerking eind mei zijn besluiten genomen over de toegangstijden, urgentiestatus en de uitvraag van de COVID-19-status in Zorgdomein.

lees meer

Resultaten corona-onderzoek in de eerste lijn

7 juli 2020

Onze afdeling Eerstelijnsgeneeskunde is op verschillende manieren aanjager van of betrokken bij wetenschappelijk onderzoek naar de eerstelijnszorg voor COVID-19-patiënten en de impact van het virus.

lees meer

Door met de reguliere zorg

2 juni 2020

Ook in het Radboudumc is het aantal patiënten met COVID-19 afgenomen, waardoor er weer ruimte ontstaat om de andere zorg geleidelijk uit te breiden. We verwachten dat we in de eerste week van juni een groot deel van onze reguliere zorg kunnen bieden.

lees meer

Blijf alert op hartzorg

2 juni 2020

De capaciteit van onze Eerste Harthulp is weer op het niveau van vóór de coronacrisis. Heeft u een patiënt met minder acute hartklachten, die u wil laten zien? Het Hart Centrum Nijmegen is weer vijf dagen per week geopend.

lees meer

Bekijk het nieuwste nummer van Verb1nd

2 juni 2020

Het nieuwe nummer van ons relatiemagazine Verb1nd is uit. Niet ontvangen? Lees het online en meld u aan om het voortaan per post te ontvangen.

lees meer