Onderwijs Alle scholingen PAOT Creatief met composiet in het front 2.0

Over de cursus

Restaureren met composiet heeft de laatste decennia een grote ontwikkeling doorgemaakt wat betreft het anatomisch herstellen van elementen qua vorm en kleur.

 

Deze cursus wordt mede mogelijk gemaakt door Kuraray. 

Lees meer

Over de cursus

Bij deze cursus worden aspecten van de huidige esthetische tandheelkunde aan de orde gesteld die relevant zijn om tot een fraaie, functionele en esthetische restauratie te komen. Op het programma staan indicatiestelling, behandelplanning, materiaalkeuze, vormgeving, kleuropbouw en de diverse opbouwtechnieken waaronder de ‘onzichtbare’ hoekopbouw, composietveneers, het sluiten van diastemen, het opbouwen van een kegel en de directe adhesiefbrug. De cursus betreft een combinatie van theoretisch onderwijs in de ochtend en uitgebreid oefenen op fantoom in de middag. Daarnaast ontvang u per mail een aantal kennisclips, welke in de eigen tijd dienen te worden doorgenomen.

 

Beide cursusdagen worden afgesloten met een interactieve nabespreking. Tevens heeft u dan de gelegenheid om eigen casuïstiek in te brengen.


In het kort

  • Tandartsen met een maximum van 16 deelnemers


  • Leerdoelen

     

    • bent u op de hoogte van indicatiestelling en behandelplanning m.b.t. directe composietrestauraties in het front
    • heeft u diverse materialen en technieken leren kennen om een esthetische restauratie met behulp van direct composiet in het front te vervaardigen
    • heeft u een polychromatische veneerrestauratie op fantoom vervaardigd
    • heeft u een directe etsbrug op fantoom vervaardigd
    • heeft u naar keuze diverse andere cosmetische restauraties op fantoom vervaardigd (waaronder uitbouwen centraal diasteem, opbouwen kegeltand, etc.)

  • Docent

    Luuk Crins is in 2017 afgestudeerd als tandarts aan het Radboudumc in Nijmegen. Kort na het afstuderen is hij begonnen met een promotie traject binnen het ‘Radboud Tooth Wear Project’. Tijdens zijn promotie traject heeft Luuk klinisch onderzoek gedaan naar verschillende restauratieve behandelingen van gebitsslijtage, waardoor hij ruime ervaring heeft opgedaan met het klinisch management van deze patiëntengroep. In 2024 zal hij promoveren aan het Radboudumc. Momenteel is hij betrokken bij diverse onderzoeksprojecten en bij het postacademisch onderwijs. Als ‘chef de clinique’ van de kliniek voor gebitsslijtage combineert hij onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg. Naast zijn aanstelling op de universiteit is hij werkzaam als algemeen practicus in een verwijs- en groepspraktijk MondzorgOost in Nijmegen. Hier richt Luuk zich op de adhesieve en reconstructie behandeling van gebitsslijtage en op functionele esthetische tandheelkunde.

     

    Dr. Miluska Hevinga is in 1997 afgestudeerd als tandarts aan de universiteit in Nijmegen. Zij is sinds 2002 werkzaam op de universiteit in Nijmegen: eerst als promovendus en later als tandarts-docent. Zij is tevens werkzaam als tandarts algemeen practicum in een 2-tal praktijken in Renkum en Cuijk. Naast de algemene tandheelkundige behandelingen behandelt zij op verwijzing patiënten met een cosmetische hulpvraag of slijtage-problematiek m.b.v. de directe composiettechniek.

     

    Drs. Hanneke Huijs-Visser is in februari 1999 afgestudeerd als tandarts aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Zij heeft gewerkt in diverse algemene praktijken en werkt sinds 2002 op de Afdeling Tandheelkunde van het RadboudUMC Nijmegen. Daar houdt ze zich vooral bezig met onderwijs in de adhesieve tandheelkunde en in het bijzonder de cosmetische tandheelkunde met composiet en de behandeling van gebitsslijtage. Binnen de Academische Verwijspraktijk Tandheelkunde behandelt ze patiënten met (ernstige) gebitsslijtage en/of esthetische problemen. Hanneke verzorgt voor het Post Academisch Onderwijs Tandheelkunde Nijmegen presentaties en cursussen over de verschillende onderwerpen binnen de adhesieve tandheelkunde. 

     

     

     


Cursusaanbod PAOT alle cursussen

Bekijk hier het volledige cursusaanbod van PAOT.

lees meer

Programma

2 daagse cursus op vrijdag 27 september en vrijdag 4 oktober 2024

Lees meer

Programma

Dag 1:

8:30 - 9:00 uur            Ontvangst met koffie/thee

9:00 – 10:30 uur         Inleiding + theorie: deel 1 (cosmetische behandelplanning, basis: kleur/vorm, composiet/adhesief-materialen)

10:30 – 10:45 uur       Koffie/thee pauze

10:45 – 12:30 uur       Theorie: deel 2 (matrijssystemen, opbouwtechnieken inclusief verkleurd element/uitbouwen elementen + uitgebreide casuïstiek met tips/tricks)

12:30 – 13:30 uur       Lunchpauze

13:30 – 15:15 uur       Prekliniek practicum: deel 1 (composietveneer met/zonder maltechniek + onzichtbare hoekopbouw)

15:15 – 15:30 uur       Koffie/thee pauze

15:30 – 16:30 uur       Prekliek practicum: deel 2 (vervolg veneer + uitbouwen centraal diasteem + kegeltand)

16:30 – 17:00 uur       Korte nabespreking dag 1: evt. casuïstiek cursisten

 

Dag 2:

8:30 - 9:00 uur            Ontvangst met koffie/thee

9:00 – 10:30 uur         Inleiding + theorie: deel 3 (terugkoppeling gedeelde kennisclips + vervolg theorie directe etsbrug + aantal pijlers/pontic/vezels + materialen)

10:30 – 10:45 uur       Koffie/thee pauze

10:45 – 12:30 uur       Theorie: deel 4 (directe etsbrug: opbouwtechnieken + uitgebreide casuïstiek met tips/tricks

12:30 – 13:30 uur       Lunchpauze

13:30 – 15:15 uur       Prekliniek practicum: deel 3 (directe etsbrug m.b.v. diverse technieken)

15:15 – 15:30 uur       Koffie/thee pauze

15:30 – 16:30 uur       Prekliniek practicum: deel 4 (vervolg etsbrug + vervolg veneer/uitbouwen composiet van cursusdag 1)

16:30 - 17:00 uur        Korte nabespreking dag 2: evt. casuïstiek cursisten


Locatie

Afdeling Tandheelkunde, Radboudumc Nijmegen
Philips van Leydenlaan 25
6525 EX, Nijmegen
 


Meer weten? Neem contact op

Merel Nas
Projectmedewerker

contactformulier
  • Medewerkers
  • Intranet