Onderwijs Alle scholingen 32e Verloskundige Nascholingsdag 2025

Verloskundige Nascholingsdag

Hematologie en Zwangerschap: Een Bloedserieuze Zaak!

lees meer

Verloskundige Nascholingsdag

Zwangerschap en bloedstolling gaan hand in hand. Het delicate evenwicht tussen bloedverdunning tijdens de zwangerschap, de juiste stolling tijdens de bevalling en het vermijden van overmatige stolling na de geboorte is van vitaal belang. Maar wat als er complicaties optreden? Hoe handel je bij een zwangere vrouw met von Willebrand of hemofilie? En hoe zit het precies met die verschillende hemoglobinopathieën? Wanneer moet je verder onderzoek doen bij afwijkende Hb/MCV-waarden? En laten we de erfelijkheidsaspecten niet vergeten! Hoe zit dat precies?

Op de landelijke Verloskundige Nascholingsdag (deze keer in het voorjaar!) brengen we alle aspecten van bloedstolling en anemie voor je in kaart. In de ochtend delen experts hun inzichten over deze aandoeningen, terwijl in de middag op verzoek van velen de workshopcarrousel terugkeert. In kleine groepen duiken we in verschillende casuïstiek, variërend van fluxus tot irregulaire antistoffen en het gebruik van antistollingsspuitjes.

Het wordt een dag vol gezelligheid en informatie, en we hopen jullie in groten getale te mogen verwelkomen!


In het kort

  • Doelgroep: Verloskundigen. Gynaecologen, huisartsen en andere geïnteresseerden zijn uiteraard ook welkom.Ervaringen van deelnemers 2019/2023

Een greep uit de reacties op voorgaande nascholingen:

“Fijne gevarieerde nascholing waarbij de kennis wordt opgefrist en meedoen gemakkelijk is.“

“Goed georganiseerd en leerzaam!”

“Wat een super nascholing. Locatie erg prettig (super lunch). Goed onderwerp! Erg praktijkgericht. Veel geleerd en erg boeiend gebracht. Ik ben écht enthousiast! Leuke afsluiting! Kortom: tot volgend jaar!” 

“Erg prettige dag! Veel kennis opgefrist en aangevuld, goed dat presentaties max 30 minuten duren (dan houd je aandacht vast) met veel interactie” 

“Ga zo door! Leuke dag en vooral de casuïstiek-carrousel is van toegevoegde waarde!”

Over de casuïstiek-workshops:

“Houd de workshop ronde er in! Was erg leuk en leerzaam!” 

 “Dit was een ware aanwinst voor de scholing. Op deze manier door casus heen gaan was erg leerzaam, er waren veel mogelijkheden voor eigen inbreng”

“In het begin wat spannend omdat je om de beurt een vraag moest beantwoorden. Echter na één ronde was dit gevoel weg. Erg open en veel geleerd (opgefrist).Tijd vloog voorbij. Praktijkgericht!” 

“Erg fijn en prettig. Mooie manier om je kennis te testen en bij te spijkeren. TOP!”

 


Locatie

Van der Valk hotel Nijmegen-Lent
Hertog Eduardplein 4
6663 AN  Nijmegen

bekijk route

Locatie

Google Maps

Routebeschrijving


Programma Volgt dit najaar


Meer weten? Neem contact op

Yvonne Savelkoul-Broekman
Projectmedewerker

06 15 31 02 41
contactformulier
  • Medewerkers
  • Intranet