Onderwijs Alle scholingen PAOT Hands-on cursus Injection Moulding Technique

Over de cursus

Het zwaartepunt van deze 1-daagse cursus ligt in de prekliniek. Op fantoom kun je de Moulding Injection Technique (MIT) zelf toepassen op zowel frontelementen als elementen in de zijdelingse delen!

De restauratieve behandeling van gebitsslijtage is complex. Een van de complicerende factoren is de vormgeving van deze restauraties en daarbijkomend een voorspelbare occlusie behouden. De MIT is een proces dat ideaal is voor het creëren van complexe morfologieën in zowel anterieure als posterieure zones met een optimale esthetiek en occlusie. Deze techniek stelt jou als tandarts in staat om voorspelbaar en snel een esthetisch fraaie situatie te realiseren voor uw patiënt.

Door de samenwerking met een tandtechnisch laboratorium is het proces van de MIT complex. Welke informatie moet je aanleveren aan de tandtechnieker. Wat is de rol van een ‘try-in’? Waar moeten we op letten bij het uitvoeren van deze techniek?

Deze cursus wordt mede mogelijk gemaakt door GC.

lees meer

Over de cursus

Lees ook dit artikel over injection Moulding Technique


In het kort

  • Tandartsen, met een maximum van 16 deelnemers.


Docenten

Pieter-Jan Swerts & Luuk Crins

lees meer

Docenten


 

Pieter-Jan Swerts studeerde af in Algemeen Tandheelkunde aan de Katholieke Universiteit van Leuven (België) in 2017. Hierna volgde hij de 3-jarige masteropleiding in Restauratieve Tandheelkunde aan dezelfde universiteit. Hij werkt momenteel in Icarus Dental, een multidisciplinaire groepspraktijk in Antwerpen (Icarus Dental), gericht op prothetische en restauratieve tandheelkunde.


Luuk Crins is in 2017 afgestudeerd als tandarts aan het Radboudumc in Nijmegen. In 2018 is hij begonnen met een promotietraject op het gebied van restauratieve behandeling van gebitsslijtage, met een verwacht einde in de tweede helft van 2023. Het promotie traject is gebaseerd op het ‘Radboud Tooth Wear Project’, waarbinnen Luuk ruime klinische ervaring heeft opgedaan met de patiëntengroep met gebitsslijtage. Tevens is aan het Radboudumc betrokken bij diversie onderzoeksprojecten en postacademisch onderwijs. Naast zijn aanstelling op de universiteit is hij werkzaam als algemeen practicus in een verwijs- en groepspraktijk MondzorgOost in Nijmegen. Hier richt Luuk zich op de adhesieve en reconstructie behandeling van gebitsslijtage en op ‘functionele esthetiek’.


Programma

Check het programma van 21 juni 2024

lees meer

Locatie

Afdeling tandheelkunde, Radboudumc Nijmegen
Philips van Leydenlaan 25
6525 EX Nijmegen
 


Cursusaanbod PAOT alle cursussen

Bekijk hier het volledige cursusaanbod van PAOT.

lees meer

Meer weten? Neem contact op

Merel Nas
Projectmedewerker

contactformulier
  • Medewerkers
  • Intranet