

Over de master
De master Geneeskunde aan de Radboud Universiteit leidt je in drie jaar op tot basisarts. Na je afstuderen kies je een vervolgopleiding of specialisatie zoals Huisartsgeneeskunde, Kindergeneeskunde, Neurologie of Oogheelkunde. Er zijn ruim dertig verschillende vervolgopleidingen. lees meerOver de master
In de master Geneeskunde loop je verschillende coschappen. Tijdens die coschappen doe je veel kennis, ervaring en ook indrukken op. Elk coschap begint met één tot drie weken voorbereidend Centraal Klinisch Onderwijs (CKO-voor) en wordt afgesloten met een week van reflectie en evaluatie (CKO-na). Je oefent basisvaardigheden en leert die zelfstandig uit te voeren. Aan het eind van elk coschap wordt je beoordeeld.Als je klaar bent met de opleiding
Na afronding van de opleiding Geneeskunde kun je solliciteren op een opleidingsplaats. Als je bent aangenomen, heb je een betaalde baan en krijg je tegelijkertijd een opleiding. Wanneer je je niet (meteen) wilt specialiseren, kun je ook als basisarts aan de slag. Je werkt dan bijvoorbeeld als assistent-niet-in-opleiding-tot-specialist (ANIOS), als wetenschappelijk onderzoeker of in een functie bij de GGD of in de farmaceutische industrie. Met je master Geneeskunde kun je ook promotieonderzoek gaan doen bij een universiteit of universitair medisch centrum.Voorlichting master geneeskunde
Op 6 juni was er een voorlichting over de master.Bekijk hier de presentatie
Meer over de Master Geneeskunde
Wil je meer weten over het onderwijsprogramma van de Master Geneeskunde? lees meerMeer over de Master Geneeskunde
Kijk voor meer informatie over de Master Geneeskunde op de opleidingspagina van Geneeskunde bij de Radboud Universiteit.
Meer over de Master Geneeskunde
Meer informatie over onderwijs, organisatie, toetsing, examens, begeleiding en administratie vind je in de studiegids.
Bekijk de Studiegids 2020-2021
Digitaal portfolio
Handleidingen en kennisclips voor het optimaal gebruiken van het digitaal portfolio. Ook leggen we uit wat EPA's zijn en hoe korte praktijkbeoordelingen (KBP's) werken. lees meerVoor alle studenten van de master Geneeskunde

Informatie coschappen episode 1-8
Je vindt hier per episode informatie over de klinische stages. lees meer
Keuzecoschappen
Lees meer over Vrije keuze Coassistentschap, Vrije Keuze Coassistentschap Ontwikkelingslanden en Vrije Keuze Coassistentschap buitenland. Klik voor het inzetten van masterclasses gecombineerd met jouw zorg werkervaring als keuzecoschap: Masterclasses - Radboudumc
lees meerVrije keuzeonderdelen ook in wachttijd
Via de keuzehulp kun je zoeken naar goedgekeurde studieonderdelen. Ook vind je formulieren om EC’s aan te vragen voor reeds gevolgd onderwijs of bepaalde andere activiteiten.
lees meerAanmelden klinische fase master verdeling coassistentplaatsen
--
-
- De klinische fase van de master Geneeskunde begint met toelating tot C-AIM (Centraal Klinisch Onderwijs – Algemene Introductie Master). C-AIM start twaalf keer per jaar, te weten elke periode van het studiejaar.
- Vier keer per jaar worden de C-AIM plaatsen verdeeld tijdens een verdeelbijeenkomst. De data van de verdeelbijeenkomsten zijn opgenomen bij “Verdeeldata”.
- De ingangseis voor de verdeelbijeenkomsten is dat (op peildatum sluitingsdatum aanmeldperiode) het eerste en tweede bachelor jaar Geneeskunde volledig is afgerond/behaald en dat voor de toets Klinische Vraagstukken niveau 3 is behaald. Voor studenten die eerder een cogroep indeling hebben gehad maar niet zijn gestart met de klinische fase is de ingangseis voor (opnieuw) deelnemen aan de verdeelbijeenkomst dat de bachelor Geneeskunde volledig behaald dient te zijn.
- Om deel te kunnen nemen aan de verdeelbijeenkomst hoef je als student geen actie te ondernemen. Onderwijscoördinatie bepaalt welke studenten in aanmerking komen voor de verdeelbijeenkomst. Dit verloopt via Osiris, je zult hiervoor dus ook berichten ontvangen vanuit Osiris.
- Meer informatie over de verdeelbijeenkomsten volgt via Ad Valvas.
-
De verdeelbijeenkomsten zijn gepland op:
- Maandag 2 oktober 2023
- Maandag 15 januari 2024
- Maandag 11 maart 2024
- Maandag 3 juni 2024
Het is een digitale bijeenkomst. Je hoeft hiervoor geen actie te ondernemen, want je wordt ingedeeld door onderwijscoördinatie. Meer informatie volgt via e-mail en Ad Valvas.
-
- De regeling verdeling coassistentenplaatsen heeft betrekking op de verdeling van startplaatsen voor de klinische fase van de master Geneeskunde.
- In de regeling staat onder andere aangegeven welke studenten in aanmerking komen voor een voorkeursplaats. Dit zijn bestuursleden MFVN, studentleden van de blokcommissie VAG, de studentassessor en landelijke student-bestuursleden van IFMSA. Voor de aanvraag van een voorkeursplaats dient de student een e-StIP in te dienen gericht aan de studieadviseur Master Geneeskunde onder vermelding van “voorkeursplaats” met daarin de top drie van voorkeursdata.
- Als de student met een voorkeursplaats in geval van overmacht niet met C-AIM kan starten op de afgesproken datum, kan eenmalig gekozen worden voor een nieuwe datum. Beoordeling van overmacht wordt gedaan door de studieadviseur. In situaties waarin van overmacht geen sprake is, vervalt de voorkeursplaats en dient de student zich, tijdens de aanmeldperiode, aan te melden voor een reguliere verdeelbijeenkomst. NB: Het niet halen van een toets wordt niet gezien als overmacht.
-
- Onderling ruilen van een startplaats voor de coschappen is onbeperkt toegestaan tot uiterlijk 6 weken vóór aanvang van het eerste van de twee C-AIM blokken waarop de ruil betrekking heeft.
- Een verzoek voor een ruil dient schriftelijk te gebeuren middels een compleet ingevuld en door beide studenten ondertekend ruilformulier indeling cogroep (Formulieren bij het StIP) Dit formulier dient ingeleverd te worden bij het STiP.
-
Voor de start van C-AIM dient de student een aantal zaken geregeld te hebben. Meer informatie hierover is opgenomen in de Checklist start klinische fase.
Checklist start klinische fase -
Zorg er voor dat het studentenaccount van de Radboud Universiteit niet afgesloten wordt wanneer er tussen de bachelor en de master een periode zonder inschrijving is. Bij de balie van de Dienst Studentenzaken van de RU kan de student regelen dat de toegang tot Osiris en de studentenmail in de wachttijd / tussentijd actief blijft.
-Radboud-Universiteit-UBN-DvA-0031.aspx?width=1200&height=800&ext=.jpg&type=BlockColumn1Zoom1)
Studiebegeleiding en advies
Kijk wat de studieadviseur voor je kan betekenen tijdens je studie Geneeskunde. lees meer-Radboud-Universiteit-Ethos-of-Science-DvA-1717.aspx?width=1200&height=800&ext=.jpg&type=BlockColumn1Zoom1)
Radboud Honours Academy
Gaat studeren je gemakkelijk af en wil je graag nóg meer uit jezelf halen? Bij de Radboud Honours Academy krijg je alle kans om je verder te ontwikkelen, te verbreden of verdiepen. lees meer op ru.nl-Radboud-Universiteit-Campussessie-DvA-5691.aspx?width=1200&height=800&ext=.jpg&type=BlockColumn1Zoom1)