Onderwijs Alle scholingen Master Geneeskunde

Over de master

De master Geneeskunde aan de Radboud Universiteit leidt je in drie jaar op tot basisarts. Na je afstuderen kies je een vervolgopleiding of specialisatie zoals Huisartsgeneeskunde, Kindergeneeskunde, Neurologie of Oogheelkunde. Er zijn ruim dertig verschillende vervolgopleidingen. lees meer

Over de master

In de master Geneeskunde loop je verschillende coschappen. Tijdens die coschappen doe je veel kennis, ervaring en ook indrukken op. Elk coschap begint met één tot drie weken voorbereidend Centraal Klinisch Onderwijs (CKO-voor) en wordt afgesloten met een week van reflectie en evaluatie (CKO-na). Je oefent basisvaardigheden en leert die zelfstandig uit te voeren. Aan het eind van elk coschap wordt je beoordeeld.

Als je klaar bent met de opleiding

Na afronding van de opleiding Geneeskunde kun je solliciteren op een opleidingsplaats. Als je bent aangenomen, heb je een betaalde baan en krijg je tegelijkertijd een opleiding. Wanneer je je niet (meteen) wilt specialiseren, kun je ook als basisarts aan de slag. Je werkt dan bijvoorbeeld als assistent-niet-in-opleiding-tot-specialist (ANIOS), als wetenschappelijk onderzoeker of in een functie bij de GGD of in de farmaceutische industrie. Met je master Geneeskunde kun je ook promotieonderzoek gaan doen bij een universiteit of universitair medisch centrum.

Voorlichting master geneeskunde

Op 6 juni was er een voorlichting over de master.
Bekijk hier de presentatie

Meer over de Master Geneeskunde

Wil je meer weten over het onderwijsprogramma van de Master Geneeskunde? lees meer

Meer over de Master Geneeskunde

Kijk voor meer informatie over de Master Geneeskunde op de opleidingspagina van Geneeskunde bij de Radboud Universiteit.
Meer over de Master Geneeskunde

Meer informatie over onderwijs, organisatie, toetsing, examens, begeleiding en administratie vind je in de studiegids.
Bekijk de Studiegids 2020-2021


Digitaal portfolio

Handleidingen en kennisclips voor het optimaal gebruiken van het digitaal portfolio. Ook leggen we uit wat EPA's zijn en hoe korte praktijkbeoordelingen (KBP's) werken. lees meer

Voor alle studenten van de master Geneeskunde


Informatie coschappen episode 1-8

Je vindt hier per episode informatie over de klinische stages. lees meer

Keuze­coschappen

Lees meer over Vrije keuze Coassistentschap, Vrije Keuze Coassistentschap Ontwikkelingslanden en Vrije Keuze Coassistentschap buitenland. Klik voor het inzetten van masterclasses gecombineerd met jouw zorg werkervaring als keuzecoschap: Masterclasses - Radboudumc

lees meer

Vrije keuze­onderdelen ook in wachttijd

Via de keuzehulp kun je zoeken naar goedgekeurde studieonderdelen. Ook vind je formulieren om EC’s aan te vragen voor reeds gevolgd onderwijs of bepaalde andere activiteiten.

lees meer

Handige links en documentenAanmelden klinische fase master verdeling coassistent­plaatsen

--


  • De klinische fase van de master Geneeskunde begint met toelating tot C-AIM (Centraal Klinisch Onderwijs – Algemene Introductie Master). C-AIM start twaalf keer per jaar, te weten elke periode van het studiejaar.
  • Vier keer per jaar worden de C-AIM plaatsen verdeeld tijdens een verdeelbijeenkomst. De data van de verdeelbijeenkomsten zijn opgenomen bij “Verdeeldata”.
  • De ingangseis voor de verdeelbijeenkomsten is dat (op peildatum sluitingsdatum aanmeldperiode) het eerste en tweede bachelor jaar Geneeskunde volledig is afgerond/behaald en dat voor de toets Klinische Vraagstukken niveau 3 is behaald. Voor studenten die eerder een cogroep indeling hebben gehad maar niet zijn gestart met de klinische fase is de ingangseis voor (opnieuw) deelnemen aan de verdeelbijeenkomst dat de bachelor Geneeskunde volledig behaald dient te zijn.
  • Om deel te kunnen nemen aan de verdeelbijeenkomst hoef je als student geen actie te ondernemen. Onderwijscoördinatie bepaalt welke studenten in aanmerking komen voor de verdeelbijeenkomst. Dit verloopt via Osiris, je zult hiervoor dus ook berichten ontvangen vanuit Osiris.
  • Meer informatie over de verdeelbijeenkomsten volgt via Ad Valvas.


Studie­begeleiding en advies

Kijk wat de studieadviseur voor je kan betekenen tijdens je studie Geneeskunde. lees meer

Radboud Honours Academy

Gaat studeren je gemakkelijk af en wil je graag nóg meer uit jezelf halen? Bij de Radboud Honours Academy krijg je alle kans om je verder te ontwikkelen, te verbreden of verdiepen. lees meer op ru.nl

Algemene informatie voor studenten van het Radboudumc

Roosters, indelingen, vacatures, stages, onderwijsruimtes en meer. lees meer
 • Medewerkers
 • Intranet