Wat is bedplassen?

Als uw kind alleen ’s nachts een probleem met plassen heeft, komt dat meestal doordat hij of zij niet wakker wordt van het seintje om te gaan plassen. lees meer

Wat is bedplassen?

Als uw kind alleen ’s nachts een probleem met plassen heeft, komt dat meestal doordat hij of zij niet wakker wordt van het seintje om te gaan plassen. Bij sommige kinderen maakt het lichaam ‘s nachts veel plas aan. In andere woorden: de plas wordt niet geconcentreerd. Het is ook mogelijk dat uw kind een te kleine of een overactieve blaas heeft. Vaak heeft uw kind dan ook overdag problemen met zindelijkheid.

Behandelingen

Medicijnen kunnen helpen tegen het bedplassen. Maar in sommige gevallen werken deze niet of niet voldoende. Soms lukt het kinderen wel om overdag droog te blijven door bijvoorbeeld vaker te plassen, door de medicijnen die zij hebben gekregen of doordat zij een training hebben gevolgd. Maar dan gaat het ’s nachts weer mis. Dan kan de plaswekkertraining uitkomst bieden.
 

Contact Amalia kinderziekenhuis

Polikliniek
(024) 361 44 15

Verpleegafdeling
(024) 361 38 80
contactformulier

Behandeling Plaswekker­training

Is uw kind 7 jaar of ouder en heeft hij of zij een bedplas-probleem? Dan kunt u met uw kind doorverwezen worden voor een plaswekkertraining. lees meer

Behandeling Zindelijk worden en droog blijven

De meeste kinderen worden vanzelf zindelijk, meestal als ze 2,5 tot 3 jaar oud zijn. Het is normaal als uw kind overdag nog wel eens een ‘ongelukje’heeft. We zien het pas als een probleem als uw kind na het vijfde jaar nog regelmatig overdag een natte broek heeft.

lees meer

Amalia kinder­ziekenhuis

Het Amalia kinderziekenhuis is onderdeel van het Radboudumc. Jaarlijks behandelen wij ongeveer 25.000 kinderen tussen 0 en 18 jaar.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet