Welkom bij het Radboudumc waar kunnen wij u mee helpen?

ik zoek
  • mijn aandoening
  • een afdeling
  • resultaten
  • mijn onderzoek of behandeling
  • hoe ik bij het Radboudumc kom

Uw afspraak bij het Radboudumc

Heeft u binnenkort een afspraak in het Radboudumc? Op deze pagina vindt u alles wat u moet weten over uw afspraak in ons ziekenhuis.

lees meer

Bereikbaarheid Radboudumc

Het Radboudumc heeft meerdere ingangen met verschillende adressen. Bekijk de informatie over bereikbaarheid, parkeren en fietsenstallingen.

lees meer

mijnRadboud uw persoonlijke patiëntendossier

Bij de centrale inschrijfbalie kunt u mijnRadboud activeren. Dit is uw persoonlijke medische dossier dat u online kunt inzien. Met mijnRadboud kunt u bijvoorbeeld afspraken maken of uitslagen inzien.

lees meer

Uw opname

Wordt u binnenkort opgenomen op een van onze verpleegafdelingen? Of bent u met spoed bij ons opgenomen? Dan komt er veel op u af. Hier vindt u informatie over het voorbereiden op een opname, de opnamedag, uw verblijf en uw ontslag.

lees meer

Werken bij het Radboudumc

Het Radboudumc wil voorop lopen in de ontwikkeling van innovatieve, duurzame en betaalbare gezondheidszorg. Wil jij samen met ons het verschil maken?

lees meer

Voorzieningen

Tijdens uw bezoek of opname kunt u gebruikmaken van de diverse voorzieningen van het Radboudumc.

lees meer

Rechten en plichten

Uw belangrijkste rechten en plichten als patiënt zijn vastgelegd in wetten, onder andere in de Wet op Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO).

lees meer

Kosten van zorg

Komt u voor een onderzoek of behandeling naar het Radboudumc? Dan is het belangrijk om in uw polisvoorwaarden te kijken of de kosten van uw behandeling worden vergoed.

lees meer

Uitgelicht


Subsidie voor online behandeling voor slachtoffers van partnergeweld

De vakgroep Vrouwenstudies Medische Wetenschappen van het Radboudumc heeft 360.000 euro subsidie gekregen van ZonMw om een e-health-interventie te ontwikkelen voor vrouwen die slachtoffer zijn van partnergeweld.

lees meer

Valkhofleerstoel Joanna Wysocka stelt zich voor…

Joanna Wysocka komt 6 september naar Nijmegen in het kader van haar benoeming op de Valkhofleerstoel 2016. De hoogleraar is een principal investigator bij het Instituut voor stamcelbiologie en regeneratieve geneeskunde van Stanford University. We spraken haar alvast via Skype.

lees meer

Valkhofleerstoel Joanna Wysocka stelt zich voor…

Joanna Wysocka komt 6 september naar Nijmegen in het kader van haar benoeming op de Valkhofleerstoel 2016. De hoogleraar is een principal investigator bij het Instituut voor stamcelbiologie en regeneratieve geneeskunde van Stanford University. We spraken haar alvast via Skype… ‘Zin om iedereen te ontmoeten.’

De leerstoel is in 2002 ingesteld om internationaal toonaangevende vrouwelijke wetenschappers tijdelijk naar Nijmegen te halen. Op woensdag 6 september is Joanna, Pools van geboorte, in Nijmegen voor haar Valkhoflezing “Making faces: development, evolution and disease of the human neural crest”.

Joanna: ‘Hoogleraar Carine Carels belde mij om te vertellen dat ik was genomineerd. Ik was verrast en vereerd, ik wist niet dat een Nederlandse universiteit zich in mij en mijn vakgroep verdiepte. Er was niet eerder contact, dus het bericht kwam onverwacht. Ik dacht: “Dat ze ons in Nederland volgen, wat mooi!”. Het is een kans voor mij om de Nijmeegse gemeenschap te leren kennen.’

‘Het event zal twee dagen duren’, vertelt Joanna. Eén dag is er een symposium waar ze spreekt, naast andere wetenschappers uit Nijmegen. Joanna: ‘Ik geef twee “talks”, een algemeen verhaal over stamceltechnologie en hoe we modellen kunnen gebruiken om te kijken naar het fundament van hoe mensen en het menselijk gezicht zich ontwikkelen, wat daar uniek aan is en over hoe de genetische verschillen ontstaan. Ook zal ik ingaan op hoe ziektes zoals het Treacher Collins syndroom, een erfelijke aandoening van het gezicht en het Charge-syndroom waarbij kinderen onder meer een asymmetrisch gezicht hebben. Ik ga in op hoe we de ruim 700 syndromen kunnen begrijpen. Dus onder meer over de fundamentele mechanismen van genregulatie, alsook over aangeboren afwijkingen. Bij mijn andere lezing zal ik meer ingaan op genetica en op ons onderzoek naar genregulatie en epigenetica, het onderdeel van de genetica dat de invloed bestudeert van de omkeerbare erfelijke veranderingen.’

Event Open dag: gezondheids­wetenschapper voor één dag

Startdatum: 7 oktober 2017

Kruip voor één dag in de huid van een gezondheidswetenschapper. Zie, voel, hoor en ervaar zelf hoe spannend de wereld van het Radboud Institute for Health Sciences is.

lees meer
inloggen