Patiƫntenzorg Aandoeningen Beschadigde nekwervel

Wat is een beschadigde nekwervel?

Een beschadigde nekwervel is gebroken, verzwakt of versleten, door een ongeval, ziekte of overmatig gebruik. lees meer

Wat is een beschadigde nekwervel?

Een beschadigde nekwervel is gebroken, verzwakt of versleten, door een ongeval, ziekte of overmatig gebruik. Deze nekwervel biedt onvoldoende bescherming aan uw ruggenmerg. Naast pijn rond de wervel is ook schade aan uw ruggenmerg een mogelijk gevolg. Dit kan leiden tot verlammingen.

Oorzaak

Een nekwervel kan beschadigen of breken als gevolg van een ongeval, slijtage of een ziekte als reuma of osteoporose.

Diagnose

We onderzoeken u voorafgaand aan uw behandeling. Om wat voor onderzoek(en) het precies gaat, is afhankelijk van het ziektebeeld.

Behandeling wat kunnen we doen?

Om uw nekwervel te stabiliseren kunnen we bij u een halskraag of halovest aanmeten. lees meer

Behandeling wat kunnen we doen?

We kunnen een halskraag of een halovest aanmeten om uw nekwervel te stabiliseren. Een halskraag, een metalen constructie, wordt op maat gemaakt en voorkomt dat u voor- en achterwaartse of zijwaartse bewegingen kunt maken met uw hoofd. Een haloframe bestaat uit een ring die op uw hoofd gefixeerd wordt, een vest en vier stangen.

Bij een verkromde of instabiele wervelfractuur is soms een stabiliserende operatie noodzakelijk. Zo voorkomen we het ontstaan of het verergeren van zenuwbeschadigingen en scheefstand van de wervelkolom.
 

Waarom naar het Radboudumc?

De afdeling Orthopedie is gespecialiseerd in wervelfracturen en vormafwijkingen van de rug. Samen met de afdeling Neurochirurgie is een vast multidisciplinair team gevormd. lees meer

Waarom naar het Radboudumc?

De afdeling Orthopedie is gespecialiseerd in wervelfracturen en vormafwijkingen van de rug. Samen met de afdeling Neurochirurgie is een vast multidisciplinair team gevormd. Daardoor vindt wervelkolomchirurgie binnen het Radboudumc plaats volgens de meest recente standaarden, met gebruik van neuromonitoring (het testen van de zenuwbanen tijdens de operatie) en continue pre- en postoperatieve zorg.

Wervelkolomchirurgie concentreert zich vanwege deze specialistische zorg meer en meer in grote universitaire centra als het Radboudumc.
 

Afdeling Orthopedie

Orthopedie is een chirurgisch specialisme. Wij behandelen aandoeningen van het steun- en bewegingsapparaat. Dit doen we met of zonder operatie. Orthopedie behandelt patiƫnten met bijvoorbeeld slijtage van het heup- of kniegewricht, artrose, botkanker of een dwarslaesie.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet