Wat is Borderline?

Als u een Borderline Persoonlijkheidsstoornis heeft, vindt u het moeiijk om om te gaan met uw emoties en impulsen en heeft u een instabiel zelfbeeld.

lees meer

Wat is Borderline?

Als u een Borderline Persoonlijkheidsstoornis heeft, vindt u het moeiijk om om te gaan met uw emoties en impulsen en heeft u een instabiel zelfbeeld. Vaak ontstaan hierdoor klachten zoals wisselende stemmingen, gevoelens van wanhoop of leegte, zelfbeschadiging, middelenmisbruik en zelfmoordneigingen.

Gevolgen

Borderline geeft vaak problemen op het persoonlijke en sociale vlak met als gevolg intense en instabiele relaties, financiĆ«le problemen en problemen met het behouden van werk en/of het afmaken van een opleiding. U vindt het lastig om in stressvolle situaties het gedrag van uzelf en anderen waar te nemen en dit te begrijpen in termen van gevoelens, gedachten, verlangens en bedoelingen.
 

Onderzoeken Wat kunt u verwachten?

  • Het diagnostisch onderzoek start vrijwel altijd met één of meerdere intakegesprek(ken).

    lees meer


Behandelingen Wat kunnen we doen?

  • Dialectische gedragstherapie (DGT) is een zeer effectieve behandelmethode gericht op het aanleren van verschillende vaardigheden om zo goed mogelijk op problemen te kunnen reageren.

    lees meer


Contact

Afdeling Psychiatrie

(024) 361 35 13
contact