Wat is diverticulitis?

Divertikels zijn uitstulpingen in de wand van de dikke darm. Dit kan geen kwaad. Bij diverticulitis zijn een of meer van deze uitstulpingen ontstoken. Dit kan gebeuren wanneer er voedselresten in de divertikels achterblijven. lees meer

Wat is diverticulitis?

Divertikels zijn uitstulpingen in de wand van de dikke darm. Dit kan geen kwaad. Bij diverticulitis zijn een of meer van deze uitstulpingen ontstoken. Dit kan gebeuren wanneer er voedselresten in de divertikels achterblijven.

Klachten

U kunt last krijgen van koorts, misselijkheid, een opgezette buik en pijn (linksonder) in de buik. De pijn ontstaat plotseling of komt langzaam opzetten. De ontlasting is vaak anders: heel dun (diarree) of juist hard (verstopping). Er kan ook wat bloed bij zitten.

Behandeling Wat kunnen we doen?

Bij een lichte vorm van diverticulitis kunt u de ontsteking vaak met een vezelrijk dieet en rust genezen. lees meer

Behandeling Wat kunnen we doen?

Bij een lichte vorm van diverticulitis kunt u de ontsteking vaak met een vezelrijk dieet en rust genezen. Heeft u ernstige klachten of denkt de arts dat er complicaties komen (bijvoorbeeld een scheuring van een divertikel)? Dan wordt u in het ziekenhuis opgenomen. Soms is een operatie nodig.

Contact

Afdeling Interne Geneeskunde

(024) 361 65 04

Afdeling Interne Geneeskunde

Binnen Interne Geneeskunde onderzoeken en behandelen we patiƫnten met aandoeningen op het hele terrein van de interne geneeskunde. Denkt u daarbij aan suikerziekte, hoge bloeddruk, maagklachten, vermoeidheid, buikklachten, benauwdheid, afvallen, infectieziekten en nog vele andere klachten.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet