Afdeling Interne Geneeskunde


Over de afdeling Interne Geneeskunde

De afdeling Interne Geneeskunde houdt zich bezig met onderzoek en behandeling van klachten en aandoeningen van de inwendige organen en orgaansystemen zoals hart en vaten, longen, nieren en darmen.

lees meer

Over de afdeling Interne Geneeskunde

Klachten en aandoeningen die wij behandelen, zijn bijvoorbeeld:
 • gewichtsverandering
 • buikklachten
 • bloedarmoede
 • suikerziekte
 • benauwdheid
 • infectieziekten
 • hoge bloeddruk
 • aderverkalking
 • vermoeidheid
Ook stofwisselingsziekten en hormoonstoornissen horen bij de interne geneeskunde.
De specialisten voor inwendige ziekten heten internisten. Wij streven naar snelle diagnostieke en behandeling. Soms verwijzen we u door naar een internist die gespecialiseerd is in een specifiek deelgebied van de interne geneeskunde, zoals nierziekten of bloedziekten
 

Welke patiënten zien wij?

 • patiënten met acute aandoeningen op het gebied van de interne geneeskunde (80% van alle opnames van de afdeling zijn spoedeisend);
 • patiënten met chronische aandoeningen die langdurig specialistische begeleiding nodig hebben (zoals suikerziekte, afweerstoornissen en vaatziektes); 
 • patiënten met meer dan één ziekte (comorbiditeit), zowel binnen als buiten de interne geneeskunde;
 • internistische consulten op andere afdelingen van het Radboudumc.

Contact


Afdeling Interne Geneeskunde
(024) 361 65 04


Naar uw afspraak

Ingang: Hoofdingang
Route: 433

bekijk route

Naar uw afspraak

Bezoekadres

Interne Geneeskunde
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Volg route 433 (Interne Geneeskunde)

mijnRadboud uw persoonlijke patiëntendossier

Bij de centrale inschrijfbalie kunt u mijnRadboud activeren. Dit is uw persoonlijke medische dossier dat u online kunt inzien. Met mijnRadboud kunt u bijvoorbeeld afspraken maken of uitslagen inzien.

lees meer

Aanvullende informatie oude website

Onze nieuwe website wordt nog verder aangevuld. Mist u informatie, kijk dan op onze oude website.

ga naar onze oude website

Onze aandachtsgebieden


Diabetes

Wij bieden een 24-uurs dienst voor acute vragen en problemen voor alle patiënten die bij ons onder behandeling zijn vanwege diabetes mellitus (suikerziekte).

lees meer

Endocriene ziekten

Endocriene ziekten is hét topreferente kenniscentrum van Zuid-Oost Nederland voor de diagnostiek en behandeling van volwassen patiënten met hormonale aandoeningen.

lees meer

Infectieziekten

Infectieziekten worden veroorzaakt door micro-organismen. Ze kunnen ontstaan als uw afweersysteem tekortschiet of als het micro-organisme erg sterk is.

lees meer

Vasculaire geneeskunde

De specialisten van Vasculaire Geneeskunde zijn internisten met speciale expertise op het gebied van de diagnostiek, behandeling en het voorkomen van vaatziektes.

lees meer

Metabole ziekten

Onze aandacht gaat uit naar alle vormen van erfelijke stofwisselingsziekten, in het bijzonder naar energiestofwisselingsziekten (mitochondriële ziekten).

lees meer

Intoxicaties


Complexe Farmaco­therapie

Onze locaties


Polikliniek Interne Geneeskunde

Op de Polikliniek Interne Geneeskunde onderzoeken en behandelen we patiënten met aandoeningen op het hele terrein van de interne geneeskunde.

lees meer

Verpleeg­afdeling Interne Geneeskunde

Op de Verpleegafdeling Interne Geneeskunde (EOV) werken artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers nauw samen om u de best mogelijke zorg te geven.

lees meer

Patiënten­adviesraad PAR

Afdeling Interne Geneeskunde heeft een patiëntenadviesraad (PAR-AIG). Daarmee betrekken we de patiënt nog meer als partner in de zorgverlening.

lees meer

Patiënten­adviesraad PAR

Afdeling Interne Geneeskunde heeft een patiëntenadviesraad (PAR-AIG). Daarmee betrekken we de patiënt nog meer als partner in de zorgverlening. We willen samen met de patiënt de kwaliteit van zorg op onze afdeling verbeteren. PAR AIG en professionals praten over alledaagse dingen die leven op onze werkvloer. Maar we betrekken de patiëntenadviesraad ook bij de organisatie en zorgvernieuwing op onze afdeling.

Zo krijgen patiënten beter zicht op de werkwijze van afdeling Interne Geneeskunde. Voor afdelingsoverstijgende onderwerpen stemt de PAR-AIG af met de Patiëntenadviesraad Radboudumc.

Ilse van Veen, lid PAR AIG

Hoe we zijn begonnen

‘De PAR AIG startte in 2010 als een laagdrempelig adviesorgaan. Tijdens de bijeenkomsten de afgelopen 2 jaar zijn er diverse onderwerpen aan bod geweest. We bespraken bijvoorbeeld de resultaten van de CQ-index en de rol van mail in het contact tussen patiënt en specialist. Uitgangspunt is om bij ieder overleg niet alleen adviezen te formuleren, maar ook een paar actiepunten die op korte termijn haalbaar zijn. Zo zien we met elkaar dat we met kleine stappen resultaten kunnen neerzetten’.

Waar we nu staan

‘Het blijkt nog niet zo eenvoudig om echt concrete resultaten neer te zetten als PAR AIG. We zijn vooral bezig met het zoeken naar de balans in deze verandering van denk- en handelswijze binnen en buiten de organisatie. Dat vergt tijd, het op zoek zijn naar de verbinding tussen patiënten, specialisten en medewerkers van Interne Geneeskunde. We vragen ons steeds af: Waar wordt de patiënt beter van? Hoe houden we de dokters/medewerkers gezond? Deze nieuwe vorm van samenwerken is zeker inspirerend!'

Wachttijden

De binnengekomen verwijzingen worden beoordeeld door een stafarts. De arts bepaalt op welke termijn u gezien zal worden.

Meer over wachttijden

Wachttijden


Wachttijden

Toegangstijden polikliniek Interne Geneeskunde (9 december 2016)
De binnengekomen verwijzingen worden beoordeeld door een stafarts. De arts bepaalt op welke termijn u gezien zal worden.
 
Toegangstijden polikliniek 
 
Toegangstijd in weken   
         
Algemene toegangstijd Interne Geneeskunde      4
Afwijkende toegangstijden per ziektebeeld:   
Verdenking van chronisch vermoeidheidssyndroom     18
Diagnostiek chronisch vermoeidheidssyndroom       9
Complexe farmacotherapie       6
Ziekte van Lyme     13
Q-koorts poli     10
Sincope poli       3
Diabetische voet       2
Schildklierafwijkingen (via endocrinoloog)       5

Informatie­folders

Bekijk hier de informatiefolders van de afdeling Interne Geneeskunde.

lees meer
inloggen